İçişleri Bakanı Efkan Ala, Mardin’in ilçelerinden İdil ve Nusaybin’de operasyonların başlatılacağını açıkladı.

HDP milletvekili Leyla Birlik İdil için fiili olarak kuşatmada yorum yapmıştı. CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu ise İdil’deki okulların boşaltılmasını Meclis’e taşımıştı.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Onlar orada olduğu sürece belli ki devlet oraya müdahale edecek, tuzaklar, bombalar kaldırılacak, barikatlar kaldırılacak, teröristler etkisiz hale getirilecek. İdil dışında, Nusaybin var, bir takım yerlerde böyle barikatlar, çukurlar bunlar kaldırılacak" dedi.

İDİL DIŞINDA, NUSAYBİN DE VAR

"Belli bir düzen içinde bu operasyonlar yapılıyor. Vatandaşı bu baskıdan kurtarmak için. Bunun giderilmesinin yöntemi, bir bu güvenlik birimleri ile yürütülen temizlik hareketi bir de buraların doldurulması. Oralar doldurulur, teröristler de teslim olursa bu temizlik harekatına gerek kalmaz. Onlar orada olduğu sürece belli ki devlet oraya müdahale edecek, tuzaklar, bombalar kaldırılacak, barikatlar kaldırılacak, teröristler etkisiz hale getirilecek. İdil dışında, Nusaybin var, bir takım yerlerde böyle barikatlar, çukurlar bunlar kaldırılacak. "