Koronavirüs salgınının etkisinde geçen 2020 yılının son günlerinde dünya genelinde vaka sayısı da 80 milyonu aştı. Yaklaşık bir yıllık süre içerisinde salgın nedeniyle 1 milyon 760 binden fazla kişi de hayatını kaybetti.

Salgının hâlâ en etkili olduğu ve en çok vaka görülen ülke ABD. John Hopkins Üniversitesi verilerine göre, ABD'de vaka sayısı 18 milyon 985 bin 154'e yükseldi. Salgın nedeniyle ABD’de ölen kişi sayısı 331 bin 916.

ABD'DE EN ÇOK VAKA KALİFORNİYA'DA

ABD’de Kaliforniya eyaleti en çok vaka görülen ve en fazla can kaybının yaşandığı eyalet durumunda. Kaliforniya eyaletinin Los Angeles kentinde bugüne dek 700 bine yakın vaka görülürken, 9 bin 305 kişi öldü. ABD’de en çok vaka görülen eyaletler sıralamasında Kaliforniya'yı Teksas, Florida ve New York izliyor.

İKİNCİ SIRADA HİNDİSTAN VAR

ABD’nin ardından dünyada en çok vaka görülen ülkeyse Hindistan. Hindistan’da resmi verilere göre görülen vaka sayısı 10 milyonun üzerine çıkmış durumda. Ülkede bugüne dek 147 bin 622 kişi de salgın nedeniyle öldü.

Hindistan’ı 7 milyondan fazla vakayla Latin Amerika ülkesi Brezilya takip ediyor. John Hopkins Üniversitesi tarafından tutulan resmi kayıtlara göre Brezilya’da bugüne dek 190 bin 795 kişi korona virüsü salgını nedeniyle öldü.

TÜRKİYE'Yİ İTALYA, İSPANYA VE ALMANYA İZLİYOR

Dünya genelinde Brezilya’yı, Rusya, Fransa ve İngiltere izliyor. Listede İngiltere’nin ardından en çok vaka görülen ülkeler sıralamasında Türkiye yer alıyor. Türkiye’nin ardından en çok vaka görülen ülkeler olarak İtalya, İspanya ve Almanya dünyada en çok vaka görülen 10 ülke içerisinde sıralanıyor.

Türkiye genelinde en çok can kaybı görülen ülkeler sıralamasında 18'inci sırada yer alıyor. Türkiye’de Sağlık Bakanlığı’nın son açıklamasına göre bugüne dek salgın nedeniyle ölen kişi sayısı 19 bin 624 kişiye yükseldi. Türkiye’de bugüne dek görülen toplam vaka sayısı da 2 milyon 133 bin 373 oldu.