Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi Muradiye Mahallesi 187’nci Sokak’taki evde oturan 3 çocuk annesi Nurcan Polat, dün akşam saatlerinde silahlı saldırıya uğradı. Saldırı sonucu Polat ağır yaralandı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Polat, yaşamını yitirdi. Polat’ın cenazesi otopsi işlemleri için Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi Morguna kaldırılırken, Polat’ın adli bir olaydan dolayı tutuklu olan ve bir süre önce ceza infaz düzenlemesinden yaralanarak şartlı tahliye edilen eşi H.P. tarafından öldürüldüğü iddia edildi. 

MAHALLELİ: EŞİ ÖLDÜRDÜ

Mahalle sakinlerinin iddialarına göre, başka bir evde kalan 3 çocuk annesi Polat, bir süre önce ceza infaz düzenlemesinden şartlı tahliye olan eşi H.P. tarafından Bağlar’da bulunan bir evde yaşamaya zorlandı. Ancak bu zorlamayı kabul etmeyen Polat, bir süre eşi H.P.'nin tehditlerine maruz kaldı. Tehditler sonucu Polat, olaydan 3 gün önce Bağlar'daki eve yerleşti. Polat, dün akşam saatlerinde eşi H.P. ile birlikte birkaç kişinin eve girmesinden sonra öldürüldüğü ileri sürüldü. 

H.P. KAÇTI

Mezopotamya Ajansı'nda yer alan habere göre mahalle sakinleri, Polat’ın eşi tarafından öldürüldüğünü iddia ederken, olaydan sonra kaçan H.P.’nin kayıplara karıştığı ve şimdiye kadar gözaltına alınmadığı belirtildi. 

Olay yerinde inceleme yapan polisin, H.P.’yi yakalamak için çalışma başlattığı kaydedildi.