Diyarbakır’da Tevgara Jinên Azad (TJA), Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) öncülüğünde ‘Tecrit kaybedecek, özgürlük kazanacak’ sloganıyla İstasyon Meydanı’nda miting yapıldı.

Vecdi Erbay'ın Gazete Duvar'da yer alan haberine göre, mitinge HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, Milletvekilleri Sibel Yiğitalp, Feleknas Uca, Ziya Pir, Dirayet Taşdemir ve Dilek Öcalan katıldı. Mitingde ilk konuşan Diyarbakır Milletvekili Feleknas Uca oldu. Uca, mitingin kadına yönelik şiddetin sonlanması ve PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın tecrit altında tutulmasına karşı yaptıklarını söyledi.

‘ÖZGÜRLÜĞÜNÜ İSTİYORUZ’

‘Tarihsel bir süreçten geçtiklerini ve Öcalan’a yönelik tecridi kabul etmediklerini’ söyleyen Uca, “Yaklaşık iki yıldır Öcalan’a yönelik bir tecrit var. Ancak biliyoruz ki çözümün anahtarı Sayın Öcalan’dadır” dedi.

Hükümete ve dünyaya seslendiklerini belirten Uca, çözüm için sadece tecridin kalkmasını değil, Öcalan’ın özgürlüğünü istiyoruz” dedi.

‘YİNE BURADAYIZ’

HDP’li Milletvekili Uca’nın ardından TJA aktivisti Ayla Akat Ata konuştu. Ata “Bu meydan çok miting gördü. 5 Haziran mitinginde canlarımızı bıraktık. Halkımız bütün mitinglerde Sayın Öcalan’ın özgürlüğünü haykırdı. 2013’te bir süreç başladı. ‘Demokratik Çözüm Süreci ‘ başladı dedik. Gençler, polisler, gerillalar ölmüyordu. Ama 2015’te burada patlayan bomba ve Öcalan’a yönelik tecritle bu süreç bitirildi. Ama bize yine alanlardayız, yine ‘özgürlük kazanacak’ diyoruz. Toplumsal barışı haykırmak için buradayız. Tecrit kaybedecek özgürlük kazanacak diyerek buradayız” dedi.

‘Çözüm mümkün, özgürlük kazanacak’ diyerek konuşmasına devam eden Ata, “Biz kadınlar kardeşlik hukuku için alanlarda olacağız. Bizi kardeş yapan yaşadığımız acılardır. Acılarımız ortaktır. Tutalım birbirimizin elini ve hep birlikte kalkalım” diye konuştu.

Ata konuşmasını “Milletvekillerimiz, eş başkanlarımız, belediye başkanlarımız cezaevinde. 4 duvar arkasında olabiliriz, ama siz varsınız ve o sandık yine kurulacak” sözleriyle konuşmasını tamamladı.