Bugün Gazetesi Ankara Temsilcisi Adem Yavuz Arslan'ın yakında piyasaya çıkacak olan 'Bi Ermeni Var: Hrant Dink Operasyonu'nun Şifreleri" isimli kitabında Hrant Dink cinayetiyle ilgili çarpıcı bilgiler yer alıyor.

PELİTLİ JANDARMASI ORTAK NOKTA
Kitapta yer alan bilgilere göre cinayetle doğrudan ya da dolaylı herkes Pelitli Jandarması ile tanışıyor. Erhan Tuncel'in ev arkadaşlarından Tuncay Uzundal astsubay Satılmış Şahin (cinayetten sonra mahkemeye başvurup adını Volkan olarak değiştirdi) ile yakın temasta. Ogün Samast ile görüşen Trabzon Jandarmasından Ahmet Faruk Aydoğdu ise Samast İstanbul'a gittiğinde İstanbul'da olan Satılmış Şahin ile çok yakın ilişki içerisinde.

BİR ASTSUBAY DA YOLA ÇIKIYOR
Dink Cinayeti'nin önemli isimlerinden birisi de astsubay Satılmış Şahin. Şahin Pelitli jandarma asayişte çalışıyor. Dink Cinayeti'ne adı karışan herkesle ilişki içerisinde. Erhan Tuncel'in ev arkadaşı Tuncay Uzundal'ın her gün görüştüğü, eve davet ettiği birisi. Ogün Samast cinayeti işlemek için İstanbul'a yola çıktığında astsubay Şahin'de İstanbul'a hareket ediyor. 18 Ocak günü Ogün'ün Bayrampaşa'da kaldığı dayısının evi yakınlarında görülüyor. Samast, verdiği ifade de 18 Ocakta ne yaptığını hatırlamadığını anlatıyor. Satılmış Şahin ise sorgusunda 'görev için İstanbul'a gittiğini' söylüyor. Cinayette Trabzon Jandarması'nın sahte evrak düzenlediği düşünülürse Satılmış Şahin'in İstanbul seyahati ciddi bir şüphe olarak gözüküyor.

YOĞUN GÖRÜŞME TRAFİĞİ
Şubat ayında Astsubay Satılmış ile Polis muhbiri Erhan Tuncel arasında 26 görüşme yapılıyor. Yani Erhan her gün astsubay Şahin'i görüyor.Mart'ta 19 görüşme, Nisan'da ise 3 görüşme var. Bu trafik Temmuz ayında tekrar 12'ye yükseliyor. Ağustos'da da 11 görüşme var. Bu dönemde artık Erhan'ın ilişkisi kesilmek üzere. Bu temaslar yılbaşı gecesine kadar devam ediyor.

GÖRGÜ TANIKLARI: YALNIZ DEĞİLDİ
Görgü tanıkları cinayet günü tetikçi Ogün Samast'ın yalnız olmadığını anlatmışlardı. Tanıklardan M.H, Dink'in öldürüldüğü 19 Ocak 2007'de, bir arkadaşıyla birlikte çalıştığı markete doğru yürürken, olay yerine 10-15 metre kala, arkadan gelen Samast'ın arkadaşıyla kendini ayıracak şekilde iterek ortalarından geçtiğini, bu arada "İzin isteseydin yol verirdik" dediklerini anlatmıştı. Yine tanıklardan M.Ö, cinayetten birkaç gün önce Samast'ı ve bir başkasını Dink'i izlerken gördüğünü iddia etmişti.

CİHAN / YENİ ŞAFAK