Antep, İstanbul, Urfa'da IŞİD'e karşı son günlerde yapılan kimi polis operasyonlarında yabancı uyruklu kişiler gözaltına alınıp, çoğunluğu sonradan serbest bırakılırken, IŞİD için önemli bir 'geçiş üssü' haline gelen Antep'te ise otellerin IŞİD'e katılmak için kente gelenlerle 'dolu olduğu' iddia ediliyor.

Kentteki kimi ucuz otellerde konaklayanların tüm kimlik bilgileri emniyet ile paylaşılıyor, ancak emniyet bu konuda 'ilgisiz'.

DİHA'nın haberine göre, geldikleri kentte bu otellerde konaklayıp, bir kaç gün içinde Suriye'ye geçmek için gerekli bağlantıları sağlayan kişiler, daha sonra bunun için harekete geçerek Suriye'ye geçip IŞİD'e katılıyor.

IŞİD'e katılmak için kente gelenler arasında ise Kırgızistan, Tacikistan ve Özbekistan uyruklu kişiler de bulunuyor.

Habere göre, Tacikistanlı Mukhammadjon Burkhonov ve Bakhodur Khodzhaev ile 16 yaşındaki Kırgızistanlı R. K. de IŞİD'e katılmak üzere Antep'e geldi. Pasaportlarına ve Suriye'ye geçip IŞİD'e katılacakları bilgilerine ulaşılan bu kişilerin, çoğunlukla ev, araba ve para vaadi ile kandırıldıkları iddia ediliyor.

Halen bulundukları otellerde konaklayan söz konusu kişilerin önümüzdeki günlerde Karkamış-Cerablus ve Elbeyli-Çobanbey sınır hattını kullanarak, IŞİD'in bulunduğu alanlara geçeceği öne sürülüyor.

Kent emniyetinin bahsi geçen şahıslarla ilgili bir işlem yapıp yapmayacağı merak ediliyor.