Grup Yorum elemanlarına yapılan işkence, Taksim'de yapılan yürüyüşle protesto edildi. Grup Yorum elemanlarına halk ve çok sayıda sanatçı destek verdi.

İşkenceyi protesto etmek için Taksim Meydanı'nda toplanan grup, yürüyüş için hazırlık yaptığı sırada çok sayıda sivil polis tarafından fotoğraf makineleri ve kamera ile taciz edildi. Buna rağmen "Devrimci sanat engellenemez, baskılar bizi yıldıramaz" pankartı açan kitle, İstiklal Caddesi'ne doğru yürüyüşe geçti.

Yürüyüş boyunca sık sık "Devrimci sanat engellenemez", "İşkence yapmak şerefsizliktir", "Grup Yorum halktır, susturulamaz", "Kahrolsun faşizm, yaşasın mücadelemiz", "Faşizme karşı omuz omuza" sloganları attı. Sayıları 400'ü aşan kitleye aralarında Ferhat Tunç, Pınar Aydınlar, Niyazi Koyuncu, Marsis, Grup İsyan Ateşi, Grup Munzur, Emeğe Ezgi, Burhan Berken'in de bulunduğu çok sayıda sanatçı destek verdi.

İstiklal Caddesi'nde yürüyüş sırasında çok sayıda polis, kitlenin arkasından yürüdü. Galatasaray Meydanı'nda da panzerlerle polis yığınağı yapıldı.

'HALKIN SANATÇILARI SUSTURULAMAZ'
Meydanda konuşma yapan Grup Yorum elemanı Cihan Keşkek, halktan aldıkları güçle sanat yaptıklarını, halkın sanatçılarının susturulamayacağını söyledi. Grup üyeleri Selma Altın'ın kulak zarının patlatıldığını, Dilan Balcı'nın çeşitli yerlerinde darp izi ve morluklar oluştuğunu söyleyen Keşkek, "Tarihten bugüne halk için sanat yapanlar asla teslim olmadı. Biz bu bayrağı onurumuzla taşıyoruz. Grup Yorum, 27 yıllık tarihinde devrimci sanat mücadelesinde bu onuru taşıdı ve taşımaya devam edecek" dedi.

Sanatçı Ferhat Tunç da, AKP ile birlikte sanatçılara işkence yapan bir iktidarı da gördüklerini söyledi. "Faşizme karşı mücadeleyi yükseltmek bugün daha büyük bir görev olarak önümüzde duruyor" diyen Tunç, "Halkın sanatçılarına, Grup Yorum elemanlarına işkence yapan bu iktidardan hep birlikte hesap soralım” şeklinde konuştu.
Emeğe Ezgi müzik grubu adına yapılan açıklamada da, “Sanata ve sanatçıya karşı yapılan saldırılara birlikte direnelim" denildi.

Basın açıklamasını okuyan Caner Bozkurt, "Halkımız, bir devrimciye sahip çıkmak için Adli Tıp Kurumu önüne gitti. Grup Yorum elemanları da halkımızın devrimci görevinde onların yanında oldu. Polis, devrimcileri susturacağını sanıyorsa yanılıyor. İşkenceler bizi yıldıramaz" şeklinde konuştu.

Açıklamaların ardından basın açıklamasına katılan tüm sanatçılar, kitleyle birlikte "Çav Bella" marşını söyledi, "Gel ki Şafaklar Tutuşsun" türküsüyle halaya durdu. (ETHA)