Dersim Merkez kırsalında sabah saatlerinde havadan yapılan bombardıman sonucu çıkan yangın genişleyerek büyüyor.

Yangın; Avgasor vadisi, Bali mezrası, Müşkirek ve Kartan mıntıkası Sincik Dağı Xoşiruk Dağı, Dikenli Mahmut Köyü ve Garipuşağı arasındaki mevkiinde büyüyor.

Müşkirek Köyü sakini Hüseyin Zeytin bölgenin alevlenmesi için saatlerce bombalandığını öne sürerek, yangının söndürülmesi için duyarlı herkesi bölgeye çağırdı.

Çıkan yangın bölgesine giderek incelemelerde bulunan Müşkirek Köyü sakini Hüseyin Zeytin, sabah saatlerinde 2 helikopterin 2 saat aralıksız bir şekilde Bali Deresi ve Müşkirek kırsalını bombaladığını, alev almayan yerleri ise defalarca bombaladığını iddia etti.

BÖLGELER YENİDEN YAKILDI

Geçtiğimiz günlerde yangınların söndürülmesi için ciddi bir mücadele verdiklerini belirten Zeytin, kontrol altına aldıkları bölgelerin yeniden yakıldığını söyledi.

Zeytin, Dersim’deki yangınların kamuoyu ile paylaşılması ve bilgi verilmesinin dahi suç sayıldığını savunarak, “Doğamızı kurtarmak ve yangınlara tepki göstermek suçsa suç işleyeceğiz. Doğamızı sevdiğimiz için her gün bu suçu işleyeceğiz. Sabahtan beri, taciz ateşlerine tabi tutuluyoruz. Helikopterler havadan sivil insanları gözlemleyerek, taciz ediyor. Sağımız solumuz bombalanıyor. Canı pahasına ölüm de olsa yangın bölgesine gideceğiz. Yangınların söndürülmesi için herkesin daha fazla genişlemeden bölgeye gelmesini istiyorum” çağrısında bulundu.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı