Dersim'nin Hozat ile Çemişgezek ilçeleri arasında yer alan Aliboğazı Vadisi'ne Dersim Gezginler Grubu yaklaşık 100 kişiyle gezi düzenledi. Türk ordusu ve PKK arasında yıllardır devam eden savaş nedeniyle sivillerin giremediği bölgeye gidenler, vadinin 2 kilometre kadar içine girdiği sırada Mıhtaşı Mevkii'nde 'çekilen' PKK gerillalarıyla karşılaştı.

Karşılaşma sırasında PKK'liler, gezginler grubunun vadinin iç kesimlerine geçişlerine izin vermeyeceklerini ve geri dönmelerini söyledi. Gerillanın bu uyarısının nedeni ise bölgedeki 'mayın'lardı.

PKK'nin Aliboğazı Vadisi sorumlusu "Koçero" kod adlı gerilla da, grupta bulunanlara yaptığı konuşmada, Dersim bölgesindeki bazı PKK'lilerin çekildiğini, bazı grupların da çekilme hazırlığı yaptığını söyledi. Koçero kod adlı PKK'li, "Geri çekilme hazırlığı yapılıyor ve bizler de bu geri çekilme kararına kesinlikle uyacağız. Örgütün aldığı her karara tabi olmak ve her kararı uygulamak durumundayız" dedi.

PKK gerillaları açıklamalarını yaptıktan sonra geri çekilmek için yürüyüşe geçti. PKK'liler, güvenlik gerekçesiyle Aliboğazı'na kimsenin gelmemesini isteyerek, bölgede çok sayıda mayın bulunduğunu söyledi.