Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fındıklı Yerleşkesi’nde Çarşamba Seminerleri kapsamında düzenlenen ‘Deprem Tehlikesine Karşı Ne Yapabiliriz?’ paneli rektörlük tarafından iptal edildi. Rektörlük, 4 Mart’ta yapılması planlanan ve önceden izin verdiği etkinliği neden iptal ettiğine dair bir açıklama yapmadı. Panele konuşmacı olarak davet edilen Dr. Savaş Karabulut ise iptal kararının nedenini bilmediği ancak KHK’li bir akademisyen olduğundan böyle bir kararın alındığını düşündüğünü söyledi.

TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası ve KESK Eğitim-Sen 6 No’lu İstanbul Şube Üyesi olan Dr. Savaş Karabulut, İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Sismoloji ABD öğretim üyesiyken 29 Ekim 2016 tarihinde KHK ile ihraç edilmişti.

Savaş Karabulut son anda gelen iptal kararı nedeniyle üzüntü duyduğunu belirterek “Bu kararla; akademinin bilgi alma hakkı engellemiştir” dedi. Karabulut, “Deprem güvenliği konusunda üniversite yönetiminin neyi gün yüzüne çıkarmak istemediğini anlamadım. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fındıklı Yerleşkesinin kurulduğu alan Beyoğlu Belediyesi Kent Bilgi sisteminde “deniz çökeli” olarak işaretlenmiş gözüküyor. Olası Marmara Depremi sırasında yapının performans analizi ve zemin koşullarıyla ilgili bir incelemenin yapılıp yapılmadığı ise bilinmiyor” diye konuştu.

Silivri merkezli depremlerden sonra özellikle İstanbul Üniversitesi Avcılar ve Çapa yerleşkelerindeki yapıların aldığı hasar sonrası İstanbul’da bulunan tüm yerleşkelerin durumu tekrar gündeme gelmişti. Karabulut; Kamuda İSG kanununun uygulanmasının bu durumun en büyük engeli olduğunu belirtti.