Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, dün yaptığı ''Küçük bir heyet ve gönüllü sağlıkçılarla birlikte Cizre'ye giderek yaralıları almak istiyoruz'' açıklamasının ardından, bugün Mardin'e gitti. Mardin'de Demokratik Bölgeler Partisi Eşbaşkanı Kamuran Yüksek, Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Türk, Cizre için yola çıkan sağlıkçılarla birlikte basın toplantısı düzenleyen Demirtaş’ın çağrısı şöyle: 

''Her gün saat 19:00'da zulme ve savaşa karşı balkonunuzdan, arabanızdan, her neredeyseniz oradan barış için ses çıkarma eylemine herkesi davet ediyoruz. Eylemimiz bugünden itibaren başlayacak''

Toplantıda konuşan Demirtaş, bölgede süren ablukaya dikkati çekti ve hükümetin politikalarına tepki gösterdi.

Demirtaş, hükümete yakın medyada çıkan haberleri anımsatarak, “Yarın bir gün barışmak isteyenler, zehirledikleri bu toplumu barışa nasıl ikna edecekler?” diye sordu.

“Bu, düpedüz AKP devletinin Kürt halkına açtığı bir savaştır” diyen Demirtaş, “Tüm bu kirli politikalara karşı halkımızı her yerde saat 19:00’da ses çıkarmaya davet ediyoruz,” dedi ve şunları ifade etti:

“Her gün saat 19:00’da zulme ve savaşa karşı balkonunuzdan, arabanızdan, her neredeyseniz oradan herkesi barış için ses çıkarma eylemine davet ediyoruz. Eylemimiz bugünden itibaren başlayacak. Her akşam saat 19:00’da İstanbul’dan Hakkari’ye herkes ses çıkarma eylemine katılmalıdır.”