Aydın ve sanatçılar, yurt dışına çıkış yasağı bulunan Belediye Başkanı Demirbaş için imza kampanyası başlattı. Ölüm tehlikesiyle burun buruna yaşayan Demirbaş'a çıkış izni verilerek, tedavisinin yapılmasını istiyorlar.

KCK davasından tutuklu bulunurken sağlık sorunları nedeniyle serbest bırakılan Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, sürekli olarak kan pıhtılaşması riskine bağlı olarak her an ölüm tehlikesiyle karşı karşıya. Yurtdışında tedavi imkanı olan Demirbaş, 'yurtdışına çıkış yasağı' nedeniyle tedavi olamıyor. Ankara Düşünceye Özgürlük Platformu, konuyla ilgili kampanya başlattı.

"KCK üyesi olduğu" iddiasıyla tutuklanan ve 4 ay sonra sağlık sorunları nedeniyle serbest bırakılan Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş sürekli olarak kan pıhtılaşması riski altında yaşıyor.

Son olarak, bir eylem sırasında polislerin attığı gaz bombasına maruz kalarak girdiği öksürük nöbetinin şiddetiyle neredeyse bütün vücudunda kan pıhtılaşması oluşan Demirbaş, ne zaman geleceği belli olmayan herhangi bir küçük risk karşısında bile her an hayatını kaybedebilir.

Demirbaş'a bu hastalığıyla ilgili olarak gereken testleri yaptırabilmesi için yurtdışına çıkış izni verilmiyor.

Ankara Düşünceye Özgürlük Girişimi, Demirbaş'a uygulanan yurtdışına çıkış yasağına bir an önce son verilerek tedavisinin yapılması için imza kampanyası başlattı. İsmail Beşikçi, Fikret Başkaya, Temel Demirer, Sevan Nişanyan, Şanar Yurdatapan, Ragıp Zarakolu, Hanna Beth-Sawoce, Murat Kuseyri ve Necati Abay gibi pek çok aydın, gazeteci ve sanatçı imza verenler arasında.

Kampanya sayfası burada: http://gercek-inatcidir.blogspot.com/2011/07/abdullah-demirbas-olum-tehlikesiyle_10.html