Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin Genelkurmay Başkanlığı'ndaki eylemlerle ilgili, aralarında 'Yurtta Sulh Konseyi' üyesi 38 kişinin de olduğu 221 şüpheli hakkında hazırlanan 2 bin 581 sayfalık çatı iddianamesi mahkemeye gönderildi.

Fetullah Gülen'in bir numaralı şüpheli olarak yer aldığı iddianamede 38 kişi hakkında 2 bin 988'er kez müebbet hapsi istendi.

221 şüpheliden biri orgeneral, 3'ü korgeneral, 4'ü tümgeneral, 16'sı tuğgeneral, 3'ü tuğamiral, 26'sı albay, 27'si yarbay, 37'si binbaşı, 21'i yüzbaşı, kalanlar ise diğer alt rütbelerde.

Şüphelilerden 199'u tutuklu, 8'i adli kontrol şartıyla serbest. 1 numaralı şüpheli Fethullah Gülen 15 Temmuz Darbe Girişimi Ana Davası kapsamında yazılan iddianamede bir numaralı sanık. Yurtta Sulh Konseyi tamamen askerlerden oluşuyor.

Darbeciler için ‘asker elbisesi giyen teröristler’ denildi. İddianameye göre darbe girişimi 27 Aralık 2015’te başladı.

İddianamede Yurtta Sulh Konseyi üyesi olduğu belirtilen sanıklar için rekor ceza istendi. 38 sanığa 2 bin 988'er kez müebbet hapis cezası talep edildi. Örgüt lideri Gülen'in de aralarında bulunduğu 15 firari şüpheli hakkında ise yakalama kararı bulunuyor. Erdoğan hem mağdur hem davacı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar hem mağrdur hem davacı olarak iddianamede yer aldı.

Davacılar arasında kuvvet komutanları da bulunuyor.