Cizre'nin Konak Mahallesi'nde bulunan İlçe Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binasına bugün saat 07.00 sıralarında bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi.

Saldırıda 11 polis hayatını kaybetti, 75'i polis 78 kişi yaralandı.

Patlamanın şiddeti ile Nur, Cudi, Konak, Dicle ve bir çok yerde ev ve iş yerlerinin camları kırıldı.

Saldırının düzenlendiği ilçe girişinde bulunan Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne çok sayıda ambulans ve itfaiye gönderildi.

Öte yandan ilçede polis hareketliliği yaşanırken, çok sayıda zırhlı araç saldırının yaşandığı Çevik Kuvvet Müdürlüğü'ne doğru gitti.

Saldırının yaşandığı Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nün hemen yanında İlçe Emniyet Müdürlüğü ve önünde polis kontrol noktası bulunuyor.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Şırnak Valiliği yaptığı yazılı açıklamada, 11 polisin hayatını kaybettiğini, 75'i polis olmak üzere toplam 78 kişinin yaralandığını kaydetti.

"İlimiz Cizre ilçesinde bu sabah saat: 06.45 civarında PKK Terör örgütünce emniyet müdürlüğü çevik kuvvet birim amirliğinin bulunduğu bina girişine patlayıcı yüklü hafriyat kamyonu ile intihar saldırısında bulunulmuş olup; 

“Hain saldırı sonucu (11) polis memurumuz şehit olmuştur. (3) sivil (75) polis memuru olmak üzere toplam (78) yaralımız mevcut olup bunlardan (4) ü ağır olmak üzere (5) yaralımız Diyarbakır Dicle üniversitesine, (4) yaralımız Mardin devlet hastanesine sevk edilmiştir. 

“(2) yaralımızın Cizre devlet hastanesinde tedavisi devam etmektedir. Diğer yaralılarımız birkaç saat gözetim altında kaldıktan sonra taburcu edilecektir. Konu ile ilgili çalışmalar titizlikle sürdürülmektedir. Şehit Polislerimize Allahtan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyorum."

AKDAĞ: 70'İN ÜZERİNDE YARALI VAR, 4'ÜNÜN DURUMU AĞIR

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, saldırıya ilişkin açıklama yaptı: 

''70'in üzerinde yaralı var, 4'ünün durumu ağır. Şehitlerimiz var açıklamayı oradaki adli tabiplik ve savcılıkla beraber valiliğimiz yapacak. 

“Son ay içerisinde özellikle çok yoğun terörist saldırı grubuyla karşı karşıyayız. Bir taraftan 15 Temmuz'da hain FETÖ çetesinin saldırısıyla 240 şehidimiz oldu bir yandan DAEŞ'in öbür taraftan PKK'nın hain saldırıları var. 

“Bu saldırıların hepsi alçakça ve hepsi bizim huzurumuza yönelik. Bu milletin kalkınmasını istemeyenler bu saldırıları gerçekleştiriyorlar.'' 

Reuters ise, hastane kaynaklarına dayandırdığı haberinde, saldırıda 9 kişinin hayatını kaybettiğini, 64 kişinin de yaralandığını kaydetti.



SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanlığı, Şırnak-Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü binasında meydana gelen patlamaya 12 ambulans, UMKE ve 2 helikopterle müdahale edildiğini, uçak ambulansın ise hazır bekletildiğini açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklama şu şekilde:

"Şırnak-Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü binasında meydana gelene patlamaya 12 ambulans ve UMKE, 2 helikopterle müdahale edilmekte, uçak ambulans ise hazır bekletilmektedir. Şırnak'taki hastanelerimizin sağlık personeli acil göreve çağrılmış ve hastaneye intikal ettirilmişlerdir.

"Çevre illerdeki hastanelerimiz de teyakkuza geçirilmiştir.

"Kamuoyunun bilgisine saygı ile sunulur."



GEÇİCİ YAYIN YASAĞI

RTÜK, Başbakanlığın yazısı ile Cizre'deki saldırıya ilişkin geçici yayın yasağı getirildiğini bildirdi. 

Yasak kararında şunlar kaydedildi:

- Patlamaya ilişkin olarak, patlama anı, patlama sonrası olay yeri, kamu görevlilerinin olay yerinde yürüttükleri çalışmalar, varsa patlama sonucu yaralanan veya hayatını kaybeden kişilere ait görüntü, görsel öğe ve benzeri unsurlara ve bunlarla ilgili abartılı anlatımlara,

- Olayın aydınlatılması, şüphelilerin yakalanması ve irtibatlarının deşifre edilmesinin engellenmemesi için, resmi makamlarca yapılan açıklamalar dışında olaya iştirak etme şüphesi bulunan kişilere, bu kişilerin bulundukları yerlere, kullandıkları araçlar ve benzeri diğer hususlara, yayınlarda kesinlikle yer verilmemesini içermektedir.

SALDIRIDA CİZRE KAYMAKAMI DA YARALANDI

İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne bomba yüklü hafriyat kamyonu ile düzenlenen saldırıda Cizre Kaymakamı Ahmet Adanur'un da yaralandığı ortaya çıktı.

Cizre Devlet Hastanesi'nde gerekli tedavisi yapılan Kaymakam Adanur'un hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.