İstanbul Bağcılar 42 Evler Aile Sağlığı Merkezi’nde görevli doktor Mustafa A., hastasına cinsel saldırıda bulundu. 

Kadının şikayetçi olması üzerine Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı, A. hakkında TCK 102/3-b  bendinde düzenlenen "kamu görevinin sağladığı nüfuzu kötüye kullanmak suretiyle cinsel saldırı" suçundan iddianame hazırladı.

Bakırköy 35. Asliye Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen iddianame sonucu doktor A. yargılanmaya başladı.

SADECE İKİ AY UZAKLAŞTIRILDI

Aynı suç sebebiyle Sağlık Bakanlığı'na da şikayet edilen doktor A.’nın  Küçükçekmece İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından soruşturulduğu, iş arkadaşı hemşireler ve doktorların tanıklığına da başvurulduğu, 2018 yılında 2 ay süreyle görevinden uzaklaştırıldığı ancak 20 ihtar puanı alarak yine görevine döndüğü tutanaklara yansıdı.

‘PSİKOLOJİK RAHATSIZ’

İl Sağlık Müdürlüğü’nün 4 Nisan 2018’de kendisine tebliğ etti disiplin soruşturmasındaki cinsel saldırı şikayetine 16 Nisan 2018’de yazılı yanıt veren doktor A. cinsel saldırıda bulunduğu kadın hastasının “psikolojik rahatsız” olduğunu ve kendisine iftira atıldığını iddia etti. 

TUTANAKLAR DOKTORU DOĞRULAMIYOR

Ayrıca, doktor A. ile aynı iş yerinde çalışan iş yerindeki ebe ve hemşirelerin de A. hakkında tuttuğu tutanak A. hakkındaki “cinsel saldırı” suçlamasını doğruluyor.

Bianet’ten Evrim Kepenek’in haberine göre, şubat 2018 tarihli tutanakta,  A.’nın üç iş arkadaşı "A. hakkında hastalardan sık sık  hastalarına fiziksel tacizde bulunduğu ve yine kadın hastalarını telefonla ve sosyal medyadan rahatsız ettiği yönünde şikayetler geldiğini ve bu şikayetlerin Temmuz 2017 itibariyle başladığını" belirtiyor.

BAŞKA HASTALARININ DA ŞİKAYETİ VAR

Doktor A. hakkında disiplin soruşturmasına yansıyan tanık hemşirelerden birinin ifadesine göre, A.’nın başka hastalarını da taciz ettiği ifade ediliyor.

Hemşirelerden birinin tutanağa geçen ifadesi şöyle:

“Adını hatırlamıyorum. Bir hastam aradı doktor A.’nın kendisini taciz ettiğini ve sinir krizi geçirdiğini söyledi. Hasta ‘Doktor A. Beni ve başka komşularımı taciz etti’ dedi. Hasta, doktor A.’nın kendisini sosyal medyadan da taciz ettiğini, çeşitli mesajlar arttığını söyledi.”

‘HASTA ‘DOKTOR SAPIK MI?’ DİYE SORDU’

Başka bir hemşirenin tanıklığı da şöyle:

“Bir hasta sadece kan testi istediği halde kendisine fiziksel muayene de ettiğini söyledi. Aynı hasta doktor A.’nın kendisini sosyal medyadan da bulup rahatsız ettiğini belirtti.”

Başka bir hemşire de tanıklığında şunları belirtti:

“Bir hasta Doktor A.’nın davranışlarından çok rahatsız olduğunu belirtti. Bana, ‘Bu doktor sapık mı?” diye sordu. Ben de duyduklarımı doktor A. İle çalışan hemşireye anlattım. O da anlattıklarımı destekledi.”

MAHKEME: 6 YIL 3 AY HAPİS CEZASI VERDİ

A. hakkında Bakırköy 35. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen "cinsel saldırı" davasının 7 Kasım 2019’da görülen son duruşmasında karar verildi. 

Mahkeme heyeti kararda, Sanık Mustafa A.’nın şahsi ve sosyal durumu dikkate alınarak beş yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi.

Kararda, “Cezasından 1/2 arttırılarak yedi yıl altı ay hapis cezasına yükseltilmesine cezasından 1/6 indirim yapılarak sanığın neticeten altı yıl 3 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verildi.” denildi.

Bağcılar 42 Evler Aile Sağlığı Merkezi’ni telefonla aradığımızda mahkeme kararı ve tutanaklara rağmen doktor Mustafa A.’nın hastanedeki görevine de devam ettiği öğrenildi.