Saadet Partisi'nden ayrıldıktan sonra bir yıl bağımsız kalan ve ardından 9 Mart'ta CHP geçen İstanbul Milletvekili Cihangir İslam, katıldığı programın ardından gazeteci Nevşin Mengü’yü eleştirdi.

Cihangir İslam, Deutsche Welle Türkçe’de Nevşin Mengü’nün konuğu oldu. Programda Mengü, CHP’ye geçen İslam’a kamuoyunda tartışılan konuları sordu. 

Programın ardından Twitter hesabından açıklamada bulunan İslam, Mengü’nün kendisine “gazeteci” gibi değil de “savcı” gibi soru sorduğunu ileri sürdü.

İslam şu ifadeleri kullandı:

"Mücadeleciliğini taktir ettiğim liberal gazetecimiz Nevşin Mengü felsefesinden soyunarak gazeteci gibi değil de bir savcı gibi sordu.

‘Ağır olan sorudaki mantık hatası değil, o düzeltilir; hayatı boyunca bu kadar açık oynamış birine söylenen." 

'O KADAR DA HAKKINI YEMEYELİM'

İslam, bir takipçisinin Mengü’ye destek veren paylaşımı üzerine ise "O kadar da hakkını yemeyelim hanımefendinin. Onun da her yerde önünü kesmeye çalışıyor iktidar. Gittiği kanalı ya satıyorlar ya da kapatıyorlar. İşini iyi yapan, dürüst içi dışında biri. Kimliği benim için önemli değil, agresif tutumunu anlayamadım sadece” diye yanıt verdi.

Cihangir İslam, 24 Haziran 2018 seçimlerinde CHP'nin İstanbul 3. bölge milletvekili listesinden seçilmiş, seçilmesinin ardından 7 Temmuz 2018 tarihinde Saadet Partisi'ne geçmişti.

İslam, 4 Mart 2020'de "Metot ve görüş farklılıkları, bunun yanında vesayetten ari, özgürlükçü, demokratik, çoğulcu, eşitlikçi ve her kesimi kucaklayan bir anlayışın hakim olmasına dair inancım genel anlamda istifa gerekçelerimi oluşturmuştur" sözleriyle Saadet Partisi'nden istifa etmişti.