CIA Başkanı Gina Haspel'i gazeteci Cemal Kaşıkçı olayını görüşmek üzere Türkiye'ye geldi.

ABD'li bir yetkili, CIA Başkanı Gina Haspel'in, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı soruşturması için Türkiye'ye geldiğini duyurdu.

Haspel'in ziyaretinin, ABD Başkanı Donald Trump'ın, Cemal Kaşıkçı olayı ile ilgili Suudi Arabistan tarafından yapılan açıklamaları yeterince tatmin edici bulmadığını açıklamasından bir gün sonra gerçekleştirileceği duyurulmuştu.

PENCE, DOĞRULADI

ABD Başkan Yardımcısı Pence, CIA Başkanı Haspel'in Kaşıkçı soruşturmasıyla ilgili belgeleri incelemek için Türkiye'de olduğunu doğruladı.

Öte yandan ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, ''CIA Direktörü şu an kanıtları gözden geçirmek için Türkiye'de. Başkan Trump, kanıtlara bakarak ABD'nin ulusal değerlerine uygun bir karar verecek'' diyerek şunları söyledi:

"CIA Direktörü geri döndüğünde, Başkan'ı, beni ve tüm ekibi, Türklerin ne (kanıtlar) topladığıyla ilgili bilgilendirecek. Amerikan halkına bu işin en dibine kadar ineceğimiz güvencesi vermek istiyorum. Bir gazetecinin, bir muhalifin, masum bir adamın gaddarca öldürülmesini Amerika karşılıksız bırakmayacak, uluslararası toplumunda karşılıksız bırakmamasını bekliyorum."

Trump'ın Yardımcısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kaşıkçı açıklamalarının ardından, ABD'nin Suudi Arabistan tarafından yanıt beklediğini belirtti.

ABD Başkanı Donald Trump, Kaşıkçı soruşturması kapsamında ABD'li üst düzey istihbaratçıların Türkiye'de olduğunu ve bu konu hakkında yarın daha çok bilgiye sahip olacağını söylemişti.