CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, 132 gündür açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ile Semih Özakça’yı cezaevinde ziyaret etti.

Gülmen ve Özakça’nın OHAL Komisyonu’na başvuracaklarını aktaran Hakverdi, işlerine iade edildiklerinde açlık grevini bırakacaklarını söyledi.

Hakverdi,“Önce Semih sonra Nuriye ile bir görüşme gerçekleştirdim. Ağırlaşan sağlık koşulları nedeni ile ikisi de görüşmeye tekerlekli sandalye ile geldiler. Eriyen bedenlerine ve cezaevi koşullarının ağırlığına rağmen artan kararlılıkları ve umut dolu bakışları ile karşıladılar beni. Talepleri aynı. ‘Bizden haksız yere aldıkları işimizi geri istiyoruz’ diyorlar ve işlerine iade edildiklerinde açlık grevini sonlandıracaklarını söylüyorlar” dedi.

Gülmen ile Özakça’nın, avukatları aracığıyla OHAL Komisyonu’na başvuracaklarını aktaran Hakverdi, “Zaman daralıyor. Onlar açlıkla biz vicdanlarımızla sınanıyoruz. ‘Öldük mü?’ diye her gece yarısı kontrole gelmeye devam ettiklerini söylüyor Nuriye. Ve selam söylüyorlar kendileri gibi haksız yere mağdur edilen ve bu mağduriyete karşı dik duran onurlu insanlara. Avukatları aracılığı ile OHAL komisyonuna başvuruda bulunacaklarını söylediler” şeklinde konuştu.

‘KOMİSYONUN GÜVENİRLİĞİ SINANACAK’

CHP’li Vekil, şöyle devam etti:

“Semih ve Nuriye’nin ağırlaşan sağlık koşulları ve daralan zaman nedeni ile OHAL Komisyonu üyeleri ilk iş olarak bu başvuruyu ivedilikle incelemeli ve işe dönüşleri için gerekli adımların atılmasını sağlamalıdır. Semih ve Nuriye kararı OHAL Komisyonunun güvenilirliğinin sınanacağı en önemli sınavdır.”

15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL kapsamında yayınlanan KHK ile işlerinden ihraç edilen Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın 'şimi geri istiyorum' talebiyle başlattıkları açlık grevi 132'nci gününe girdi.

Açlık grevlerinin 76'ıncı gününde gözaltına alınarak tutuklanan Nuriye Gülmen ve Özakça'nın sağlık durumları kötüye gidiyor.

(Kaynak: BirGün)