Söz konusu anket 1 Kasım 2015 seçimlerinde Türkiye genelindeki sonuçlarla birebir aynı olan İzmir’in Karabağlar ilçesindeki yedi, Buca, Konak, Bayraklı ve Bornova ilçelerindeki birer sandık ve Manisa’daki bir sandık baz alınarak 15 Mart-2 Nisan tarihleri arasında 15 parti eğitmeni ve 10 gönüllü tarafından anket yapıldı.

Bayır, “Toplam 1825 hanede, 4 bin 681 seçmenle görüşüldü. Bize göre Türkiye ortalamasının çıktığı bu sandıklardaki anket sonuçları referandumda da sandıklara birebir yansıyacak” dedi.

"YÜZDE 38.2 YENİ SİSTEMİ BİLMİYOR"

CHP Parti Okulu İzmir İl Koordinatörü Abdullah Aydemir, yurttaşların yüzde 32.8’inin ‘partili cumhurbaşkanlığı’ sistemi hakkında bilgisi olmadığını, yüzde 45.2’inin az bilgili, yüzde 20’sinin de bilgili olduğunu belirtirken, yurttaşların yüzde 56.4’ünün ‘Hayır,’ yüzde 43.6’sının ‘Evet’ oyu vereceğini söylediğini ifade etti.

"MEMURLAR GÖRÜŞÜNÜ AÇIKLAMAKTAN ÇEKİNİYOR"

Ankette memurların ve ailelerinin görüşünü açıklamaktan çekindiğini belirten Bayır ise, “İşinden edilen, uzaklaştırılan çok sayıda memur olduğunu söylediler. Baskı yapılmamasını istediler. AK Parti korku imparatorluğu yaratmış. Bu dikkate alındığında kararsızların anket firması tarafından eşit dağıtılması yanıltıcıdır. Kararsızlar içinde ‘Hayır’ bloğu daha fazla” diye konuştu.