Adana E Tipi Cezaevi’ndeki çocuk koğuşunda kalan çocukların yatakları ateşe vermesi sonucu çıkan yangında 6'sı tutuklu 11 kişi yaralandı. Yaralanan 6 tutuklu çocuktan 3'ünün durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Adana E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu'ndaki çocuk koğuşunda kalan çocukların yatakları ateşe vermesiyle yangın çıktı. Çıkan yangında 6'sı tutuklu 5 infaz koruma memuru 11 kişi dumandan etkilendi.

Alınan bilgilere göre, yaşları 14 ile 18 arasında değişen 6 çocuk tutuklu kaldıkları koğuşta yatakları gece saat 23.45 sıralarında ateşe verdi. İinfaz koruma memurları koğuşu tahliye edip, yangına müdahale ederken, olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını söndürdü.

Dumandan etkilenen 6 çocuk ile 5 infaz koruma memuru, ambulanslarla kentteki çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alınırken, 3 çocuğun durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Adana Valisi Mahmut Demirtaş yaptığı açıklamada, koğuşta 6 çocuğun kaldığını ve yatakları ateş vermeleri ile yangının çıktığını ve 6 tutuklu çocuk ile 5 infaz koruma memurunun duman zehirlenerek yaralandığını aktardı.

Kürkçüler E Tipi Kapalı Cezaevi Çocuk Koğuşu işkence ve kötü muamele iddialarıyla gündeme gelen bir cezaevi. Adana E Tipi Kapalı Cezaevi’nde, 5 Ocak’ta tutuklanan 5 çocuğa, cezaevine kabulde ve sonraki günlerde işkence yaptıkları ileri sürülen dört infaz koruma memuru hakkında, “basit yaralama” ve “hakaret” suçundan başlatılan soruşturma, takipsizlikle sonuçlandı. Savcılık, kamera görüntülerini incelemeden Adli Tıp Kurumu raporlarına rağmen dava açılmasına yeterli delil elde edilmediğini belirtti.

BEŞTAŞ YANGINI MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI

HDP Adana milletvekili Meral Danış Beştaş, cezaevindeki yangını Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a sordu. Beştaş, Bozdağ'ın yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdi.

"3 çocuğun akıbeti hakkında bilgi sahibi misiniz" diyen Beştaş, Adalet Bakanı'ndan şu sorulara yanıt istedi.

1-) Bakanlığınız yangının çıkış nedenlerine dair bir araştırma yapmış mıdır?

2-) Elde etmiş olduğunuz bulgular nedir?

3-) Cezaevinde yangın ihtimaline ilişkin gerekli tedbirlerin alınmama sebebi nedir?

4-) Cezaevlerinde kalanların can güvenliğini sağlama noktasında hangi tedbirler alınmaktadır?

5-) Durumu ağır olan 3 çocuğun akıbeti hakkında bilgi sahibi misiniz?