Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Ceren Özdemir'i katili Özgür Ardunç'un kaldığı açık cezaevinin gözlem kurulunun bir kusuru olup olmadığı yönünde idari soruşturma başlattığını açıkladı.

Hürriyet'ten Hande Fırat'ın haberine göre, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içindeki cunta yapılanması tarafından 15 Temmuz 2016'da gerçekleştirilen darbe girişimi sonrasında cezaevlerinde oluşan doluluk oranıyla birlikte açık cezaevlerine ayrılma koşullarının genişletildiğini hatırlatan Bakan Gül, bir süredir bu koşulların yeniden düzenlenmesi için çalışma yürüttüklerini ifade etti.

Yapmayı planladıkları düzenlemede iki başlık bulunduğunu söyleyen Gül, "Biri iyi halden indirimi belli suçlarda sona erdirmek, ikincisi ise açık cezaevine geçiş koşullarını zorlaştırmak" dedi.

Açık cezaevine geçme yetkisini cezaevi idare ve gözlem kurulundan alarak infaz hâkiminin yetkisine vermeyi düşündüklerini ifade eden Gül, “Belli suçlar kabul edilmeyecek. Belli suçları mükerrer işleyenler için de yararlanamamaları üzerinde çalışıyoruz" sözlerini kaydetti.

Öte yandan Bakan Gül, konuyu hükümlünün rehabilitasyonu boyutuyla da ele aldıklarını, bu konuda da çalışma yürüttüklerini söyledi.

Yazının tamamı burda.