TBMM Susurluk Komisyonun ulaştığı ‘’Cantürk cinayetinde, Emniyet Müdürü Kocadağ’ın parmağı olduğu’’ iddiasını, DEP eski Genel Başkanı Yaşar Kaya da doğruladı.

 

"Polis’’ yeleği giyen kişiler tarafından kaçırılıp, cesedi Sapanca’da bulunan yer altı dünyasının ünlü ismi Behçet Cantürk cinayetinde, Susurluk kazasında ölen Emniyet Müdürü Hüseyin Kocadağ’ın parmağı olduğu’’ iddiası, DEP eski Genel Başkanı Yaşar Kaya tarafından da gündeme getirildi.

Cihan Haber Ajansı ve Star Gazetesine açıklamalarda bulunan Yaşar Kaya, ‘’Öldürülecek iş adamları listesinde Behçet Cantürk ve ben de vardım. Cantürk, listede olduğunu biliyor ve zırhlı araçla geziyordu. Onu, güvendiği ve samimi bulduğu Hüseyin Kocadağ tuzağa düşürdü’’ dedi.

BAĞDAT CADDESİNDE, KOCADAĞ ÇEVİRDİ
3 Kasım 1996’daki Susurluk kazası sonrası TBMM’de kurulan Araştırma Komisyonu, Cantürk olayını da araştırmıştı. Komisyon üyesi Fikri Sağlar, bu konunun ayrıntılarını şöyle anlattı:
 
‘’Bizim ulaştığımız ancak iddiadan ibaret olan bilgilere göre, Cantürk 14 Ocak 1994 günü Bağdat caddesindeki ofisinden çıkmadan önce evini arayıp, az sonra geleceğini söylüyor. İş yeri ile evinin arası, arabayla 10 dakika… Şoförü ile yola çıktıktan hemen sonra polis giysili bazı kişiler caddeyi kesmiş kontrol yapıyor. Cantürk’in Ford markta zırhlı aracı var ve araç dışarıdan açılmıyor. Tedirgin olduğu için arabasından inmiyor. Ancak aracın yanına Diyarbakır’dan tanıdığı Emniyet müdürü Hüseyin Kocadağ gelince, kapıyı açıp iniyor. Polis giysili kişiler Cantürk’ü başka araca bindiriyor. Şoförünün kullandığı zırhlı araca da iki-üç kişi biniyor. Araçlar, TEM otoyolundan Sapanca’ya ulaşıyor. Issız bir yol kenarında Cantürk ve şoförü Recep Kuzucu öldürülüyor’’’


SUSURLUK RAPORUNDAKİ ŞOK AÇIKLAMA
1950’de Lice’de doğan Cantürk’ün adı 1977’den itibaren adı sık sık  silah ve uyuşturucu kaçakçılığına karıştı. 1984’te tutuklandı. PKK lehine yayın yapan Özgür Gündem Gazetesini finanse etti. 1993’te Akdeniz’de uyuşturucu ile batırılan Kısmetim I gemisinde ortak olduğu iddia edildi. 1994’te öldürüldü. Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanı Kutlu Savaş, Cantürk’ün ‘’Emniyet teşkilatı tarafından öldürüldüğünü’’ belirterek Susurluk raporunda şöyle demişti:
 
‘’Kim olduğu ve ne yaptığı aşikar olmasına rağmen Devlet, Cantürk ile baş edememiştir. Yasal yollar yetmemiş neticede Özgür Gündem gazetesi plastik patlayıcılarla havaya uçurulmuş, Cantürk'ün devlete biat etmesi beklenirken adı geçenin yeni bir tesis kurmak üzere harekete geçmesi üzerine, Türk Emniyet Teşkilatı tarafından öldürülmesi kararlaştırılmış ve karar infaz edilmiştir. Böylece 100 kişiye yakın olduğu tespit edilen ve zamanın Başbakanı'nın ifade ettiği ‘PKK finansörü iş adamları’ listesinden bir kişi eksilmiştir.’’ (Gazeteport)