Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, kendisini cezaevinde ziyaret eden CHP Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı aracılığıyla mesaj gönderdi.

Başbakan Davutoğlu'nun son bir haftada 5 kez tutuksuz yargılanmaları konusunda açıklama yaptığını söyleyen Dündar, "Bu ısrara daha fazla dayanamayacağız. Bu aralar çıkmayı düşünüyoruz." dedi.

Silivri Cezaevi'nde ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Hilmi Yarayıcı, Can Dündar ve Erdem Gül'ün moralinin iyi olduğunu belirtti. Yarayıcı, ''İkisini de çok moralli buldum, çok iyiler. Ancak yine de bu ülkede haksızca yapılan yargılamaların önüne geçilmesi gerektiğini söylüyorlar. Bu yargılama hukuki dayanakları olmayan bir yargılama ne yazık ki.

Ben Can Dündar ve Edem Gül'ün savcıya ifade vermeye gittiklerinde gün boyunca birlikteydim. Savcıya kendileri ifade vermeye gittiler ancak ifade vermeye çağrılan bu arkadaşları ne yazık ki hukuki çerçevede değil, cumhurbaşkanının talebi, isteğine göre yapıldığını biliyoruz.

Dolayısıyla ne yazık ki savcının da hakimin de bu noktada verdiği karar hukuki ve yasal dayanaklardan çok uzak.

Çünkü kişiselleştirmiş kin ve öfkeye yöneltmiş bir cumhurbaşkanından bahsediyoruz. 'Ben bunları böyle rahat bırakmam' demişti ve gereğini yaptı. Bu açıklamaya dayanarak savcı onların bilgisine başvurdu. Ardından tutuklanmak üzere başka bir Sulh Ceza Mahkemesi'ne gönderdi.'' şeklinde konuştu.

Gazeteciliğin yargılandığını belirten Yarayıcı, ''Şu an yargılanan Can Dündar veya Erdem Gül değil ne yazık ki, yargılanan hukuk, yargılanan demokrasi, yargılanan bağımsızlık, yargılanan gazetecilik. Dolayısıyla bir an önce bu yanlıştan dönülmesi gerektiğini söylüyorum.

Yanlarında olduğumuzu ifade etmek istiyorum.'' ifadelerini kullandı.

CAN DÜNDAR VE ERDEM GÜL'DEN MESAJ

Can Dündar ve Erdem Gül, CHP Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı aracılığıyla şu notları iletti:

Can Dündar: ''Sevgili dostlar Başbakan son bir haftada tam 5 kez tutuksuz yargılanmamız gerektiğini söyledi. Bu ısrara daha fazla dayanamayacağız. Bu aralar çıkmayı düşünüyoruz. Destek olan, mektup yazan, haber yollayan tüm dostlara selam olsun.''

Erdem Gül: ''Bu iyi ülkenin iyi ve çileli tüm insanlarına hapiste ya da değil hepimiz, adaleti, iyiliği ve haklılığı arıyoruz. Bu ülke adaleti iyiliği ve hakkının verilmesine layık.

Bunu hak etmiş bir ülke. Şimdi biz bu arayışta tutuklanıp tecrit edildiğimiz için bir miktar devre dışı kalmış durumdayız. Ama kalbimiz ve düşüncemiz hep bu arayışla dolu. Umutsuzluğun zamanı değil, mutlu olmak için elde o kadar yeterli malzemenin olmadığını biliyorum ama umutsuz asla.... Tersine umutlu olmanın tam zamanı, herkese dostça selamlar.'' (Evrensel)