Bursa'nın Yıldırım ilçesinde 28 Ekim'de Barış ve Demokrasi Partililer (BDP) cezaevlerinde devam eden açlık grevlerine dikkat çekmek için Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) İlçe Binası'na yürüyüş gerçekleştirmek istemişti. Ancak BDP'lilerin yapmak istediği yürüyüşe hem polisin hem de ilçedeki ülkücülerin saldırısı olmuştu.  

Ülkücü gruplar BDP'nin İlçe Binası'nı basmaya çalışmış, bunun üzerine de BDP'liler binayı koruma altına almak için, parti binasının önünde nöbet tutma kararı almıştı. Ancak gruba yine polis ve ülkücülerin saldırısı olmuş, çıkan olaylarda polis BDP'lilerin üzerine ateş açmıştı. Polisin silahlı saldırısı sonucu 3 kişi yaralanmış ve hastaneye kaldırılmıştı.

Bugün akşam saatlerinde ise BDP'lilerin ilan ettiği 30 Ekim 'topyekun direniş günü' kapsamında yapmak istedikleri yürüyüşe yine polis ve ülkücüler tarafından saldırı yapıldığı bildirildi. Kürtlerin yoğunluklu olarak yaşadığı Yavuz Selim Mahallesi’ne yapılan saldırılara mahalledeki gençlerin de karşılık verdiği bildirilirken, polisin tazyikli su ve gaz bombalarıyla müdahale ettiği belirtildi. Çatışmaların akşam 19.00'da başladığı kaydedildi.

Yavuz Selim Mahallesi'ne saldıran ülkücü gruba, mahalledeki Kürtler tarafından karşılık verildiği ve saldırgan ülkücülerin kaçtığı bildirilirken, ilerleyen saatlerde, bu kez çevik kuvvetin mahalleye girdiği öğrenildi. Yaşanan çatışmalar sonunda çevik kuvvet polislerinin ve ülkücü grupların geri çekildiği belirtildi.

Ülkücü grubun facebook adresi üzerinden duyurduğu açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"...ve 15dk önce yaklaşık 130 kişi Texas dernek binası önünde toplanarak Yavuz Selim Mahallesi'ne girdiler ve şu an çatışmalar çıktı. Çok sayıda çevik kuvvet ve panzer bölgeye takviye gidiyor. Bursaspor'un taraftar grubu Texaslılar silah ve döner bıçaklarıyla mahalleyi basmış durumda. Allah yardımcıları olsun... KAHROLSUN PKK!.." (Demokrat Haber / Bekir Avcı)