14’ü tutuklu 21 Boğaziçi Üniversitesi öğrencisinin yargılanmasına yarın (6 Haziran) Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 09.30’da başlayacak.

Davanın ilk duruşması öncesi yaklaşık üç aydır tutuklu bulunan öğrencilerin aileleri açıklama yayınlayarak dayanışma çağrısında bulundu:

“Kamuoyu olarak çocuklarının tutukluluk gerektirecek bir durumlarının olmadığını çok iyi biliyoruz. Dünyanın her yerinde barış talebi onurlu bir taleptir ve bırakın yargılamayı büyük bir onuru hak eder.

“Aileler olarak tüm demokratik kamuoyunu bizimle birlikte olmaya, gençlerin eğitim ve öğrenim haklarına sahip çıkmaya çağırıyoruz.”

19 Mart'ta Boğaziçi Üniversitesi’nde “Afrin Lokumu” dağıtılmasına tepki gösteren öğrenciler önce sosyal medyada daha sonra da Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hedef gösterildi.

Olayın ardından farklı tarihlerde ev, yurt ve kampüs içinde gözaltına alınan öğrencilerden dokuzu 3 Nisan’da, biri 5 Nisan’da tutuklanmıştı.

Afrin operasyonunu protesto eden öğrencilerin yer aldığı görüntüleri inceleyen polis, videoda göründüğü iddia edilen birçok öğrenciyi ilerleyen günlerde de gözaltına almaya devam etti. 10 Mayıs itibarıyla 14 Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi tutuklandı. Yedi öğrenci ise tutuksuz yargılanıyor.