İzmir’de yedi yıl önce ’dur’ ihtarına uymadığı gerekçesiyle oğlu Baran Tursun’u öldüren polis Oral Emre Atar’a hakaret ettiği gerekçesiyle mahkûm olan anne Berrin Tursun'un ödemeyi reddettiği para cezasını Gezi direnişinden sonra kurulan Karşıyaka Halk Forumu toplayarak ödedi ve aileye gelen haczi kaldırdı.

Bayraklı İlçesi Özkanlar semtinde, polisin ’dur’ ihtarına uymadığı gerekçesiyle Baran Tursun’un da içerisinde bulunduğu araca arkadan ateş açılmıştı. Yapılan soruşturmada, Tursun’un ölümüne neden olan tabancayı polis Oral Emre Atar’ın kullandığı ortaya çıkmıştı. Yaklaşık 1.5 ay tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılan Atar’a, duruşma çıkışında hareket ettiği gerekçesiyle Baran Tursun’un annesi Berrin Tursun hakkında dava açılmıştı.

İzmir 5’inci Asliye Ceza Mahkemesi de anneyi, 5 ay 20 gün hapis cesasına çarptırmış ve 'şikayetçi' olan katil polis Oral Emre Atar’ın bin 734 TL’lik avukatlık ücretini ödemesine karar vermişti.

HACİZ İŞLEMİ KALDIRILDI, MAKBUZ AİLEYE VERİLDİ

Aile kararı Yargıtay’a taşıdı ve avukatlık ücreti de ödemedi. Bunun üzerine Tursun ailesine karşı icra takibi başlatıldı. İzmir 5’inci İcra Dairesi, bin 734 TL’lik alacak için, Tursun ailesinin sahip olduğu, birisinde Baran Tursun Vakıf binasının da bulunduğu yaklaşık 5 milyon TL’lik mal varlığına el koydu.

Tursun ailesi, oğullarını öldüren kişiye para ödemeyeceklerini söyleyip, karara da itirazda bulunmadı. Bunun üzerine Gezi olaylarından sonra kurulan Karşıyaka Halk Forumu, kendi aralarında topladıkları parayla, haciz işlemini kaldırdı. Paranın ödendiğine dair makbuz da Mehmet Tursun’a verildi.

BABA TURSUN: GEZİ RUHU BİZE SAHİP ÇIKTI

Mehmet Tursun, gelişme karşısında çok duygulandığını söyledi. Tursun, "İzmirlilerle gurur duyuyorum. Gezi ruhu bizim aileye sahip çıktı. Hepsine teşekkür ederim. Bizi ailece, ömür boyu yaşayacağımız bu ızdıraptan kurtardılar. Biz oğlumuzun katiline bu parayı ödemedik. Tüm malımız da gitse de bunu yapmazdık" dedi.

Kaynak: BirGün