Haberkent gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Efraim Gündem, çalışmalarını eleştirdiği Elazığ Belediyesi ve AKP İl Yönetimi'nin hedefi haline geldi.

Elazığ’da yayın yapan Haberkent isimli gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Efraim Gündem, belediyenin çalışmalarına yönelik eleştirileri karşısında aldığı tehditlerin artmasıyla birlikte belediye çevresinden kendisini arayan insanlara konuya konuşarak çözmek üzere görüşme talep etti.

Oğlu Okan Gündem'in iddiasına göre Efraim Gündem, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nın kendisiyle konuşması için gönderdiği AKP İl Gençlik Başkanı Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) İl Temsilcisi olan Mustafa Şerifoğulları ile birlikte gelen T.A. tarafından darp edilerek, boğazına silah dayandı.

Okan Gündem, Gazeteci Efraim Gündem'in, özellikle Elazığ depreminin ardından gerek gazetede gerekse de sosyal medyada belediyeye yönelttiği eleştiriler sebebi ile tehditler almaya başladığını aktardı.

Son zamanlarda tanımadığı numaralar tarafından aranarak rahatsız edilen Gündem, şehirdeki bürokrat ve gazeteci arkadaşlarının tavsiyesi ile belediyeye aradaki sorunu konuşarak çözmek üzere bir davette bulundu.

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları görüşme talebi üzerine, kendi çevresinden T.A.'yı ve AKP İl Gençlik Başkanı Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) İl Temsilcisi olan Mustafa Şerifoğulları'nı ziyaret için gönderdi.

Dört araba ile gelerek Gündem ile konuşan T.A. tehditlerini devam ettirdi. Eleştirilerine devam edeceğini söyleyen Gündem, T.A. tarafından darp edildi.

Yanında getirdiği silahla önce bir el ateş eden T.A. silahı Gündem'in boğazına dayayarak ölüm ile tehdit etti.

Gündem, arkadaşlarının araya girmesiyle ortamdan uzaklaşarak saldırıya uğradığı kişiler hakkında şikâyetçi oldu.

Artı Gerçek'ten Ayşegül Başar’ın haberine göre,  babasının yaşadığı saldırı sonrası şikâyetçi olduklarını belirten Okan Gündem, yaşadıklarını şöyle anlattı:

'YILLARCA TEHDİT ALDI'

"Babam yıllardır gazetecilik yapar ve mevcut belediye yönetimine, sisteme dair eleştirilerini çekinmeden yazar. Şehrin birçok sorunu var istihdam, işsizlik başta olmak üzere özellikle büyük Elazığ depremi sonra gelen yardımların kullanımına ilişkin pek çok sorgulayan yorumda bulundu hem sosyal medyadan hem de gazeteden. Bu güne kadar iktidar yanlılarınca çok fazla hakarete maruz kalıp, çok fazla tehdit aldı ama bu haberleri yine manşetlerde vermeye devam etti.

‘İTİBAR SUİKATINA GİRİŞTİLER’

Babamın asla kendisi için bir talebi olmadı yorumlarını hep insanların yararına talepler üzerine yaptı. Bunun üzerine her zaman olduğu gibi bu durumdan rahatsız olanlar bir itibar suikastı yapma planlarına girişti. Babamı ilk akla gelen yöntem olan vatan hainliği ile suçlamaya başladılar. Ama bizim ailemizden herhangi birinin bugüne kadar adına açılmış herhangi bir davamız dahi yoktur. Babam Elazığ’ın tanınmış saygı duyulan gazetecilerinden biridir.

‘SAYGIN DİLLE İFADE EDİLEN ELEŞTİRİLERDİ’

Babam eleştirilerinden hiçbir zaman geri adım atmadı. Bu eleştirileri yüzünden çok fazla tehdide ve hakarete maruz kaldı. Ama bunun boğazına silah dayanacak noktaya kadar gelmesini hiç birimiz tahmin bile etmezdik. Tehdit edenler daha çok belediye çevrelerinden ve TÜGVA’nın çevresinden AKP’li kişilerdi. Oysa biz bu halkın problemlerini dile getirmeye çalışıyoruz. Eleştiriler üstelik son derece saygın bir dille ifade edilen eleştirilerdi.

Bizim kulağımıza doğrudan belediye başkanının kendisinin tehditleri de geliyordu. Onun itibarının zedelenmesiyle ilgili daha çok böyle tehditler. Olayın olduğu gün çok telefon alıyor ve yabancı numaralar olduğu için açmıyor. Çünkü çoğu tehdit etmek için arayan insanlardı. Buluştuğu arkadaşlarıyla birlikte durumu konuşarak bu işi sulhle çözmek gerektiğine dair karar alıyorlar. Kendini arayanları eve davet ederek yüz yüze bu sorunu konuşarak çözmenin doğru olacağını söylüyor. Meselede uzlaşmak üzere belediye başkanının görevlendirdiği kişiler dört araba ile buraya geliyor. 40 dakikalık bir görüşmenin ardından tekrar ortama gerilim artıyor.

‘AKP’Lİ BAŞKAN DA ARALARINDAYDI’

Burada iş insanı olan T.A. yumruk atarak babamı darp ediyor. Tek el ateş edip silahı boğazına silahı dayanıyor. O ortamdakiler olayı önlüyor babamı ortamdan uzaklaşıyor. Akabinde bu kişiyi buradan uzaklaşıyorlar. 4 araba ile geliyor gelenlerin arasında AKP İl Gençlik Başkanı da var. Biz bunları bürokrasi, iktidar temsilcisi insanlara yakıştıramıyoruz.

‘BU MAFYA VE CEBİR DÜZENİNE SON VERMEK İSTİYORUZ’

Halkın sorunlarını dile getiren bir gazeteci cebirle susturulmaya çalışılıyor. Bir belediye başkanı şehrin emanet edildiği kişidir. Mafyacılığa sarılmış, basını, gazetecileri bastırmaya çalışan insanlara boyun eğmeyeceğiz. Bu mafya cebir düzeni son vermek istiyoruz.

‘BU İNSANLAR SİZE NASIL GÜVENECEK’

Bulunduğunuz konum eleştiriye açık bir konum. Siz bunu öldürürseniz gazeteciliği doğruluğu öldürürsünüz. Böyle yaparsanız bu halk bu insanlar size nasıl güvenecek. Annemin kardeşlerimin psikolojisi allak bullak oldu. Bu tedirginliklerle okula gidecek. Herhangi bir koruma vs. verilmedi arabulucu bir heyet kuruldu lakin istediği kadar özür dilensin belirli kurumlar hatalarını kabul etsin doğruları söylemekten vazgeçmeyeceğiz.

'ŞİKAYETTE BULUNDUK'

Bir devletin belediye başkanının, şehrin emanet edildiği bir şahıs tetikçilerini babamın üstüne salarak hem darp ediyor hem de öldürmekle tehdit ediyor. Ve bununun azmettiricisi insan bir şehrin emini. Bunlar cumhurbaşkanının arkasına saklanarak mafyacılık oynuyorlar onları sömürüyorlar. Biz kendilerinden şikayetçiyiz buna ilişkin şikayetimizi de gerçekleştirdik.”