Diyarbakır'da, DTK ve BDP'nin çağrısı ile Malatya'da bekletilen 23 PKK’linin cenazesi ile ilgili protesto için bir araya gelen binlerce kişiye polis saldırıda bulundu. Polisler, BDP Muş Milletvekilli Demir Çelik ile Batman Milletvekilli Ayla Akat Ata'yı da coplarla darp etti.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) ve BDP'nin çağrısı üzerine Malatya'da bekletilen 23 cenaze için Diyarbakır'da esnaflar kepenk açmazken, binlerce kişi Bağlar İlçesi 5 Nisan Mahallesi Özgür Yurttaş Derneği önünde bir araya geldi.

Aralarında DTK Koordinasyon Kurulu üyeleri ve BDP'li milletvekilleri Ayla Akat Ata ve Demir Çelik ile BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, BDP Diyarbakır İl Eş Başkanları Zübeyde Zümrüt ve Ömer Önen, ilçe belediye başkanlarının da bulunduğu kitle, sloganlar attı.

Çok sayıda bayrak ve posterlerinin açıldığı alan, yüzlerce polis tarafından zırhlı araçlarla abluka altına alınırken, helikopterler de alan üzerinden uçuş yaptı.

Kitlenin toplanmasından sonra, 5 Nisan Mahallesi Özgür Yurttaş Derneği önünde BDP Muş Milletvekilli Demir Çelik açıklama yaptı. Ancak Çelik'in konuşma yaptığı sırada polis kitleye gaz bombaları ve tazyikli su ile saldırdı.

Polis şiddetine protestocular da taş ve molotoflarla karşılık verdi. Müdahale sırasından onlarca çevik kuvvet polisi BDP Muş Milletvekilli Demir Çelik ile Batman Milletvekilli Ayla Akat Ata'nın üzerine çullanarak coplarla darp etti. Ayrıca milletvekillerine tazyikli su sıkıldı. Olaylar devam ediyor.