Batman M Tipi Cezaevi’ndeki tutukluların isyan başlatması ardından müdahale gerçekleşirken, tutuklulardan bir kısmının çevre illerdeki cezaevlerine sevk edildiği öğrenildi.

Batman M Tipi Cezaevi’nde infaz yasasından ayrı tutulan tutuklar akşam saatlerinde çıkardığı isyan ile  birden fazla koğuşu ateşe verdi.

Koğuşların ateşe verilmesi ile birlikte tutuklular "isyan" sloganları atarken, sloganlar cezaevi çevresinden de duyuldu. İsyanın başlaması ile birlikte cezaevine çok sayıda ambulans, itfaiye sevk edilirken cezaevi çevresi ise çevik kuvvet ve özel harekat polisleri ile ablukaya alındı.

TUTUKLU YAKINLARI CEZEVİNE AKIN ETTİ

İsyanın kent merkezinde duyulması ile tutuklu yakınları cezaevine akın etti. Gecenin ilerleyen saatlerine kadar cezaevi önünde bekleyen yurttaşlar yetkililerin açıklama yapmasını istedi

İnsan Hakları Derneği (İHD) avukatlardan edinilen bilgiye göre cezaevinde bulunan 650 tutuklu sevk edildi.

Koğuşlarda çıkan yangın söndürülürken,  tutuklulara da biber gazıyla müdahale edildi. Yangının söndürülmesinin ardından kimi tutukluların çevre illerdeki cezaevlerine sev edildiği öğrenilirken, Halkların Demokratik Partisi(HDP) tutukluların sağlık durumunu kontrol etme talebinde bulundu.

BATMAN BAROSU: KOĞUŞLARA MÜDAHALE YAPILDI, CAN KAYBI YOK

Batman Barosu, Batman M Tipi Cezaevi’nde infaz yasasından ayrı tutulan tutukların çıkardığı isyana ilişkin twitter hesabından açıklama yaptı.

Baro açıklamasında “Batman Kapalı cezaevinde çıkan olaylarla ilgili olarak; Baro Başkanımız ve Yöneticilerimizin Batman Barosu Binasında, ilgililerle sürekli irtibat halinde olduğunu, gelen bilgilere göre koğuşlara müdahalelerin yapıldığını ve herhangi bir can kaybının olmadığını belirtmek isteriz” denildi.

BATMAN BAŞSAVCILIĞI’NDAN CEZAEVİ AÇIKLAMASI

Batman M Tipi Cezaevi'nde çıkan isyana ilişkin açıklama yapan Batman Cumhuriyet Başsavcılığı, "Batman M Tipi Cezaevi’nde yaşanan olay kontrol altına alınmış olup, olayda herhangi bir yaralanma veya can kaybı bulunmamaktadır" dedi.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı