Ekin KARACA / Bianet

 

Tahliye edilen vicdani retçi İnan Süver, Halil Savda'nın başlattığı Uludere'den Ankara'ya barış yürüyüşüne katıldı. Yürüyüş cumartesi günü Ankara'da sona erecek.

 

Vicdani retçi insan hakları aktivisti Halil Savda'nın 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde Roboski'den Ankara'ya başlattığı "Barış Yürüyüşü"ne 16 Ekim'de Sivas Askeri Cezaevi'nde tutuklu bulunan ve 16 Ekim Salı günü tahliye edilen vicdani retçi İnan Süver de katıldı.

 

Süver, bianet'e yaptığı açıklamada barış yürüyüşüne katıldığı için son derece memnun olduğunu söyledi.

 

Şırnak'ın Uludere ilçesinden başlayan yürüyüş, 48. gününde Ankara'ya ulaştı. Savda ile birlikte Süver'in yanı sıra Evindar Tayfur, Ayşe Çağdaş, Özgür Küçüktülü, Tolga Özçelik, İbrahim Yaylalı, Mehmet Arslanalma, Fatma Silgir, Ercan Aktaş, Bingöl Elmas, Serap Halvaşi, Sadık Çelik, Nimet Arıkan, Abdulhakim Bağış, Munzur Coşkun, Deniz Şengenç, Caner Özkan, Ertan Altıöz, Hamza Büyüktaş ve Haydar Haykır da eşlik ediyor.

 

YÜRÜYÜŞÜN SON İKİ GÜNÜ

Halil Savda, yürüyüşün gayet iyi gittiğini ve artık Ankara sınırlarında olduklarını belirterek, bu geceyi Gölbaşı'nda geçireceklerini, yarın sabah da Gölbaşı'ından Oran'a yürüyeceklerini söyledi.

 

Yürüyüşün son günü olan 20 Ekim cumartesi, sabah saat 08.00'de Oran'dan Sakarya Caddesi'ne hareket edeceklerini belirten Savda, burada saat 14.00'te barış sevdalılarının kendilerini karşılayacağını ifade etti ve ekledi:

"Sosyalistler, anarşistler, müslümanlar, savaş karşıtı olan kadın, erkek, genç, yaşlı herkesin karşılamaya katılmasını umuyoruz."

 

SÜVER: KEŞKE FİRAR EDİP GRUBA KATILSAYDIM

İnan Süver, 21 Nisan 2011'de tutuklu bulunduğu Manisa Saruhanlı Açık Cezaevi'nden firar ettiği gerekçesiyle 13 Eylül 2012'de kesinleşmiş hapis cezası olduğu için tekrar cezaevine konulmuştu.

 

Süver, daha önce "emre itaatsizlikte ısrar" nedeniyle dört ay cezaevinde kalmasına karşın beraat ettiğini ve devletin kendisine dört ay borçlu olduğunu belirterek, firar suçundan aldığı cezadan kalan üç ayın bu borca sayıldığını ve tahliye edildiğini söyledi.

 

Barış yürüyüşüne dün sabah saatlerinde Kulu'yu 20 kilometre geçtikten sonra katılan Süver, dün sabahtan beri yürüdüğünü ve çok mutlu olduğunu söyledi.

 

"Şimdi o kadar mutluyum ki, özgürlüğümü doya doya hissediyorum. Keşke cezaevinden firar edip arkadaşlarla yürüseymişim."

 

"Arkadaşlarla koşa oynaya yürüyoruz. Kendimi çok mutlu hissediyorum. Hiçbir sağlık sorunum yok. Ayıboz yakınlarında ilk defa ayağım patladı ama olsun."