Akşam saatlerinde Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na çok sayıda ambulans ve itfaiyenin girdiği bildirildi. Cezaevi'nde olağan üstü bir durum olduğu yönünde haberler gelirken, hareketliliğin çocuk koğuşunda çıkan yangından kaynaklandığı belirtildi.

 

Bakırköy Cezaevi'ne akşam saatlerinde 6 ambulans, 6 itfaiye aracının giriş yapması soru işaretlerine neden olmuştu. İtfaiye kaynaklarından alınan ilk haberlere göre ambulansların yangın nedeniyle cezaevine gittiği öğrenildi.

 

2 gündür devam eden açlık grevi eylemi nedeniyle Cezaevi önünde olan Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel konuyla ilgili şu bilgileri verdi:


"Biz eylem nedeniyle buradaydık. Eylemimiz devam ederken içeriye itfaiye ve ambulans ekipleri girdi. Çocuk koğuşunda bir durum olduğuna dair bir bilgi var, ama net değil. Sanırım 4 ambulans ile yaralılar hastanelere taşındı. Umuyoruz çok ciddi bir şey yoktur."


Yaralılara acil şifalar dilediğini belirten Tuncel,  açlık grevindeki tutuklulara yönelik bir durumun olmadığını belirtti. (Demokrat Haber / Bekir Avcı)