Görevden alınan Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk’ün, siyasilere verilen 600 milyon TL'lik hediyeler için “gümüşlerin satın alındığı gümüşçü, kayyım döneminde daire başkanlığı yapan bir kişinin oğlu” dediği kişinin, daha önce Ulaşım Daire Başkanı olan, şimdi ise Muhtarlık İşleri Daire Başkanlığı’na getirilen Mehmet Ata Altun olduğu anlaşıldı.

Türk’ün işaret ettiği ‘Fırat Silver’ isimlinin mağazanın sahibi gözüken Eyyüp Altun’un, yeniden kayyım olarak atanan Vali Mustafa Yaman tarafından Muhtarlık İşleri Daire Başkanlığı’na getirilen Mehmet Ata Altun olduğu anlaşıldı.

Mehmet Ata Altun, ilk olarak 16 Kasım 2016 tarihinde kayyum olarak atanan Vali Mustafa Yaman tarafından o dönem Ulaşım Daire Başkanı olarak göreve getirilmişti.
 
HDP'nin 31 Mart seçimlerinde belediyeyi kazanması üzerine ise söz konusu isim açığa alınmıştı. 

Ancak aynı isim, ortaya çıkan hediyeler sonrasında kayyım Vali Mustafa Yaman tarafından bu kez Muhtarlık İşleri Daire Başkanlığı görevine getirildi. Kayyım atanması sonrasında belediyenin resmi internet adresinde  Mehmet Ata Altun, Muhtarlık İşleri Daire Başkanı olarak görülüyor.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı