IŞİD'e yönelik düzenlenen operasyon sırasında örgütün yerleştirdiği mayının patlaması sonucunda 21 Eylül'de yaşamını yitiren Birleşik Özgürlük Güçleri (BÖG) Rojava Karargah Komutanı Aziz Güler'in (Rasih Kurtuluş) cenazesi Bakanlar Kurulu kararı gerekçesiyle ailesine teslim edilmezken, Güler'in hikayesini mücadele arkadaşları anlattı.

İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu Güler, aynı zamanda Türkiye'nin ilk ve tek öğrenci sendikası olan Genç-Sen'in kuruluşunda yer aldı.

Bingöllü bir Kürt ve Alevi olan Güler, daha sonra Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) içinde mücadele yürüttü. Arkadaşlarından habersiz Kobani'ye giden Güler, buradaki direnişte yer alarak ölümsüzleşti.

"Kirpiği kaşına karışık" diye anılan Güler'in arkadaşları, Güler'i DİHA'ya anlattı.

"AZİZ'İ HEP KİRPİĞİ KAŞINA KARIŞIK DİYE HATIRLIYORUM"

Güler ile SDP'de birlikte mücadele ettikleri sırada tanışan Yasemin Deliduman, "Azizi hep kirpiği kaşına karışık diye hatırlıyorum" dedi. "Aziz yoldaş, güldüğünde kirpikleriyle, kaşıyla, kısaca her şeyi ile gülerdi" diyen Deliduman, Güler'in politik duygularını dik olarak ifade ettiğini söyledi. Gençlik ve işçi mücadelesinde ve Gezi direnişinde en ön sıralarda olduğunu belirten Deliduman, "Aziz, Gezi'den Rojava'ya bir köprü oldu" diye belirtti. Güler'in "devletin örgütlü olarak vermediği cenazelerin bir simgesi" olduğunu dile getiren Deliduman, arkadaşları ve ailesi olarak Güler'in cenazesinin verilmesi için bir imza kampanyası başlattıklarını hatırlatarak, "Aziz'in cenazesini almak için mücadele edeceğiz" dedi.

'ÖLÜLERİMİZDEN BİLE KORKUYORLAR'

Aziz Güler'in bir başka arkadaşı Ufuk Çeri de, Güler'in örgütlü bir yaşam içinde bulunduğunu belirterek, "Gülen yüzü aynı zamanda halkları, ezilenleri etkileyen bir güler yüzdü" dedi. Güler'in cenazesinin verilmeme nedenini "Tarih boyunca söylediğimiz gibi ölülerimizden bile korkuyorlar" sözleriyle açıklayan Çeri, "Aziz'in ve şehit cenazelerinin verilmemesi katliam politikasının bir uzantısıdır" diye konuştu.

'AZİZ'İN MEZARINI YANI BAŞIMIZDA İSTİYORUZ'

Mücadele arkadaşı Aylin Kaplan da, "Kendimi onun yanında bu hiyerarşik sistemde hissetmiyordum" diyerek, "Azizi Aziz yapan unsur, DAİŞ çetelerine karşı verdiği mücadelede Rojava halkları için şehit olmasıdır" ifadelerini kullandı. Aziz'in cenazesinin verilmemesine tepki gösteren Kaplan, "Cenazenin verilmemesi bir devlet politikasıdır. Biz, Aziz'in mezarını yanı başımızda istiyoruz" dedi.

Kaynak: DİHA