Abdullah Öcalan’ın avukatlarının müvekkilleriyle görüşmek için yaptıkları başvuruya olumsuz yanıt verildi. Avukatlara "Koster bozuk" yanıtı verildi.

Avukatlar Mazlum Dinç, Rezan Sarıca ve Hüseyin Boğatekin, müvekkilleri ile görüşebilmek için Bursa Cumhuriyet Savcılığı'na başvuruda bulundu.

İmralı Cezaevi İdaresi tarafından "koster bozuk" denilerek avukatların görüşme talebi reddedildi.

Cezaevlerindeki açlık grevleri devam ederken medyada 'İmralı ile ulaşımı sağlayacak yeni bir deniz aracı' olduğu yönünde haberler çıkmıştı.

BAKANLIK YENİ DENİZ ARACI TAHSİS ETTİĞİNİ DUYURMUŞTU

Ulaşım Bakanlığı’na bağlı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü de, "her türlü hava koşulunda sefer yapabilen yeni bir deniz aracının Adalet Bakanlığı’na tahsis edildiğini" duyurmuştu. Deniz aracının bugün İmralı’ya seferlerinin başladığı ileri sürüldü. Ancak akşam saatlerinde müvekilleriyle görüşmek isteyen avukatlara 'koster bozuk' yanıtı verildi.

AVUKATLAR 482 GÜNDÜR GÖRÜŞEMİYOR

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 3 Kasım’da yaptığı konuşmada Öcalan'ın "ailesi ile görüşebileceğini, ama avukatlar ile yapılacak görüşmelerin bir tarafa bırakılması gerektiğini" belirtmişti.

Milliyet gazetesinden Fikret Bila’nın bugünkü köşesinde yayınlanan demecinde de Erdoğan, Öcalan’ın ailesiyle görüşmesinin önünde bir engel olmadığını ancak avukat görüşüne sıcak bakmadıklarını söylemişti.

Geçtiğimiz Cumartesi günü Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan, İmralı'ya götürülmüş ve kardeşi Öcalan'la görüşmüştü.

Abdullah Öcalan'ın avukatları 27 Temmuz 2011 tarihinden bu yana (482 gündür) "gemi bozuk", "hava muhalefeti", "gemi onarımda" ve "gemi onarımdan döndü, ancak geminin liman başkanlığından alınması gereken evrakları eksik olduğu için faaliyet yapamıyor" veya "resmi tatil" gibi gerekçelerle müvekkilleriyle görüştürülmüyor. (anf)