Ardahan'ın Göle ilçesi Gundik (Koyunlu) köyünde sabah saatlerinde köye bağlı yaylaya giden köylülerin içinde bulunduğu minibüs uzun namlulu silahlarla tarandı. Saldırıda, araçta bulunan Kamber Morkoç yaşamını yitirdi, Sabri Morkoç ve Altan Akın da yaralandı.

Dicle Haber Ajansı’nın (DİHA) haberine göre, sabah saat 08.00 sularında Koyunlu köyünde yaylaya gitmek için minibüsleriyle yola çıkan Kamber Morkoç, Altan Akın ve Sabri Morkoç, Erzurum, Ardahan ile Göle'den iki gün önce gelen ve Erzurum sınırındaki ormanlık bölgede operasyon için konuşlanan asker tarafından uzun namlulu silahlarla tarandı. Seyir halindeyken taranan aracın durması üzerine, aracın yanına gelen askerler, yaralılara müdahale dahi etmeden bölgeden uzaklaştı. Saldırı esnasında hür üç sivil de yaralandı. Yaralı haliyle taranan aracı kullanan Altan Akın, diğer yaralı arkadaşlarıyla birlikte Göle Devlet Hastanesi'ne kadar geldi.

70 yaşındaki Kamber Morkoç, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 40 yaşındaki Sabri Morkoç göğüs, 35 yaşındaki Altan Akın ise karın bölgesinden yaralandı. Morkoç ve Akın yapılan ilk müdahalenin ardından Ardahan Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

VALİLİK: MİNİBÜSÜ PKK TARADI

Ardahan Valiliği, olayla ilgili bir açıklama yaptı. Valilik açıklamasında, operasyona çıkan jandarma ile PKK arasındaki çatışma sırasında, sivil bir aracın PKK tarafından tarandığı öne sürüldü.

Ardahan Valiliği’nin açıklaması şöyle:

"Göle Belediyesi'nin içme suyu depolarının bir kısmı Erzurum ili Şenkaya ilçesi İnceçayır mevkiinde ormanlık alanda bulunmaktadır. 9 Temmuz günü öğle saatlerinde su kesintisini gidermek için bölgeye giden belediye ekiplerine bir grup bölücü terör örgütü mensuplarınca müdahale edilmiş, su kesintisini kendilerinin yaptıklarını beyan ederek arızanın giderilmesini engellemişlerdir. Belediye personeli serbest bırakılmış ancak araca el konulmuştur. Olayın öğrenilmesiyle birlikte kesintiyi gidermek ve aracı almak için olay mahallinin Erzurum ili sınırları içerisinde olması nedeniyle Erzurum Valiliğiyle irtibata geçilmiş ve güvenlik güçlerince operasyon başlatılmıştır. Operasyon sırasında el konulan belediye aracı olay yerinde yakılmış vaziyette bulunmuştur. Ancak 12 Temmuz günü olay yerindeki araç ile ilgili olay yeri incelemesi yapıldığı esnada jandarma görevlilerine terör örgütü mensuplarınca ateş açılmış, açılan ateş sonucunda olay yerine nasıl geldiği tam olarak tespit edilemeyen sivil bir araç teröristlerin açtığı ateşin hedefi olmuş ve araç içerisinde bulunan 4 kişiden 2’si yaralanmış, yapılan tüm müdahalelere rağmen 1 vatandaşımız vefat etmiştir."