Silopi’de özel harekatçılar tarafından yapılan ev baskınlarında DİHA muhabiri Sabahattin Koyuncu ile aralarında Belediye Eşbaşkan vekili Ahmet Toloğ ve bir çok kişi gözaltına alındı.

SİLOPİ

Şırnak’ın Silopi ilçesinde ilçesinde Özel harekat polislerinin Dicle, Başak ve Barbaros mahallelerinde düzenlediği ev baskınları sonucunda, DİHA Muhabiri Sabahattin Koyuncu ve kardeşi Fikret Koyuncu ile birlikte Belediye Eşbaşkan vekili Ahmet Toloğ, Mehmet Şavluk, belediye çalışanı Ramazan Şayık ve isimleri öğrenilemeyen birçok kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanların Silopi İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğü öğrenildi.

İZMİR

İzmir'de Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) İl Örgütü'ne yönelik sabah erken saatlerde TEM Şube polisleri tarafından operasyon düzenlendi.

Özel harekat polislerinin de katıldığı operasyonlarda Yamanlar ve Buca'da çok sayıda adrese baskın düzenlenirken, ESP İl Başkanı Ezgi Bahçeci ile ESP üyeleri Levent Akhan, Mehmet Polat, Ender Gürboğa ve Ozan Özgenler gözaltına alındı.

Öte yandan operasyon kapsamında aranan isimlerinde olduğu öğrenildi.

ERZURUM

Erzurum’un Karayazı ilçesinde 1 ve 10 Ağustos tarihlerinde yapılan operasyonlarında gözaltına alınan 67 kişiden 45'i farklı tarihlerde alınan savcılık ifadeleri sonrasında serbest bırakılırken, aralarında DİHA muhabiri Mehmet Arslan'ın da bulunduğu 10 kişi ise tutuklanmıştı. Palandöken İtfaiye Kapalı Spor Salonu'nda gözaltında tutulan 12 kişinin tamamı Erzurum Adliyesi'ne sevk edildi.

"Örgüte üye olmak" ve "Örgüte yardım ve yataklık etmek" iddiasıyla savcılık ifadesi alınan 4'ü serbest bırakılırken, 8 kişi ise tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. 8 kişi de mahkeme tarafından serbest bırakıldı.

Serbest bırakılan 12 kişinin isimleri şöyle:

Serhat Oran, Mensur Oran, Halil Karabakan, Atilla Karabakan, Ersin Karabakan, M.Emin Alaca, Fahri Karabakan, Kahraman Oran, Umit Oran, M. Şerif Tutkun, İzzet Ergül ve Doğan Kuyu.

(Kaynak: DİHA)