Antep’te, bir ev sahibinin Suriyeli kiracısı tarafından öldürülmesinin ardından başlayan olaylar devam ediyor. Olaylarla beraber kampa gönderilmek istemeyen Suriyeliler, başka kentlere gitmeye başladı.

Antep’te, bir ev sahibinin Suriyeli kiracısı tarafından öldürülmesinin ardından başlayan gerginlik, Suriyelilere yönelik ırkçılığa dönüşerek devam ediyor. Antep’in Şahinbey Mahallesi 51. Sokakta toplanan bir gurup dün gece ellerinde sopa, döner bıçakları ile Suriyelilerin evlerine saldırmak istedi.

Olaya müdahale eden polis, tazyikli su ve biber gazı kullanarak grubu uzaklaştırmak istedi. Polise taşlarla karşılık veren gurup ile polis arasında gecenin geç saatlerine kadar çatışmalara sürdü.

Polisin müdahalesi sırasında evine giden bir kadının polisin attığı biber gazı kapsülünün kafasına isabet etmesi sonucu yaralandığı belirtildi.

SURİYELİLER BAŞKA KENTLERE GİDİYOR

Antep’teki devam eden saldırılar üzerine, kampa gönderilmek istemeyen Suriyeliler, başka kentlere gitmeye başladı.

Olayların ardından can güvenliklerinin olmadığını ancak kamplarda da kalmayı düşünmediklerini söyleyen Suriyeliler, otobüslerle İstanbul, İzmir, Konya, Kayseri gibi kentlere gitmeye başladılar.

Geçen pazartesi günü Ünaldı Mahallesi’nde Hıdır Çalar adlı ev sahibi tartıştığı Suriyeli kiracıları tarafından bıçaklanarak öldürülmüş, olayın ardından çeşitli mahallelerde Suriyelileri hedef alan gösteriler yapılmıştı.