Antep Büyükşehir Belediyesi’nin, HDP'nin "Hayır" kampanyası için billboard ve megalightları kiraladığı Stroer firmasına baskı kurup reklam yapmasını engellediği iddia edildi.

HDP'den alınan bilgiye göre, billboard ve megalightları kullanmak için her partinin temsilcisi kura çekti, HDP için 20 nokta tespit edildi, 2 Nisan'da asılması gereken afişler asılmadı.

Belediyenin yüklenici firması olan Stroer'e neden asılmadığı sorulduğunda ise, firmanın yetkililerinin "Anlayın bizi" demekle yetindiği ifade edildi.

HDP bunun üzerine hukuki başvuruları yapmak için firmadan yazılı evrak ya da parayı yatıracakları hesap istediğinde de firmadan kimsenin dönmediği, bu sebeple de yasal yolların kullanılamadığı belirtildi.

Buna karşın AKP'nin şimdiye kadar 3 haftadır 400 billboardı her birinin haftalık karşılığı 500 TL olarak kullandığı, megalightlar da eklenince AKP'nin 600 Milyon TL'ye yakın para ödediği belirtildi.

HDP'nin seçim kurulu üyesi Hurşit Besle, Stroer Firması’nın bir yetkilisinin "Size billboard vermemizi engelleyen bir güç var" dediğini, "Siz YSK'yi tanımıyor musunuz?" diye sorduklarında ise, "YSK'yi tanıyoruz ama kanunların üstünde bir güç size vermemizi engelliyor" cevabını aldıklarını söyledi.

Besle, dava açacaklarını söyledi.

Stroer Firması'nın Antep sorumlusu Onur Şentürk ise, "Açıklama yapacak yetkide değilim. Pazartesi gün genel merkezimizi arayın" demekle yetindi.

(Kaynak: Dihaber)