Kobani'ye destek için yapılan eyleme saldıran polis, fakülte binalarına kadar kovaladığı 20 kadar öğrenciyi gözaltına alırken, buna engel olmak isteyen 5 araştırma görevlisini de tartaklayarak gözaltına aldı.

Ankara Üniversitesi’nin Cebeci Kampüsü’nde Kobani’ye destek amacıyla yapılan eyleme polis saldırısının ardından 5 araştırma görevlisi ile 20’den fazla öğrenci darp edilerek gözaltına alındı.

Ankara Üniversitesi’nde, 3 haftayı aşkın süredir IŞİD kuşatması altında olan Kobani kentine destek amacıyla eylem yapmak isteyen öğrenciler, bugün öğle saatlerinde Cebeci Yerleşkesinde bir araya gelerek yürüyüş düzenledi.

Radikal'de yer alan habere göre okul içinden çıkarak Cemal Gürsel Caddesi'nde yürüyen ve yolu trafiğe kapatan öğrencilere bir süre sonra çevik kuvvet polisleri saldırdı. TOMA’lardan sıkılan basınçlı suyla müdahale edilen öğrenciler kampüs içine geri dönerken, yerleşkeye giren polis de öğrencileri kovaladı.

Öğrenciler Siyasal Bilgiler ve İletişim fakültelerinin binalarına sığınmak istediği sırada bazı öğretim görevlileri de ortamı sakinleştirmek için fakülte binalarının önüne çıktı. Bu esnada öğrencilere saldıran çevik kuvvet polisleri, 20 kadar öğrencinin yanı sıra gözaltıları engellemeye çalışan 5 araştırma görevlisini de tartaklayarak gözaltına aldı.

Gözaltına alındıktan sonra sağlık muayenesi için Devlet Demiryolları Hastanesi’ne götürüldükleri öğrenilen araştırma görevlilerinin isimleri şöyle:

Aysun Gezen (SBF / Eğitim-Sen 5 Nolu Şube Eşbaşkanı)
Celil Kaya (SBF)
Nail Dertli (SBF)
Onurcan Taştan (SBF)
İlkay Kara (İletişim Fakültesi)