Ankara Üniversitesi (AÜ) Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi (DTCF) öğrencisi olan Ulaş Can Taylan Arguç, dün ırkçı bir grubun saldırısına maruz kaldı.

Sıhhiye metro çıkışında bir arkadaşını beklediği sırada, üniversitede sol görüşlü öğrencilere yönelik tehdit ve saldırıları kışkırttığını öne sürdüğü Abdurrahman G. ve Furkan D. ile onların “reis” dedikleri Kubilay adındaki kişinin bir anda kendisine arkadan saldırdıklarını söyledi.

Saldırıya maruz kalan Arguç, “Bana vurmaya başladılar ben de karşılık verdim. Bu sefer benim PKK’li olduğumu söylediler. Bunun üzerine sonra civardaki esnafta bana tepki göstermeye başladı. Esnaflardan bazıları daha önce devrimci öğrencilere döner bıçağıyla saldırmıştı. Bunların desteğiyle bana saldırmaya devam ettiler. Arkadaşımın gelmesi üzerine kaçtılar” dedi.

Uğradığı saldırı sonrası arkadaşı ile birlikte okula girdiklerini söyleyen Arguç, haber verilmesine rağmen polislerin olay yerine gelmediğini öne sürdü.

ELMACIK KEMİĞİ KIRILDI

Bir süre sonra okuldan çıkıp hastaneye gittiklerini aktaran Arguç, yapılan muayene ve tekniklerde elmacık kemiğimin kırıldığı ve yüzünde zedelenmelerin oluştuğunun tespit edildiğini ifade ederek, polis eşliğinde karakola giderek kendisine saldırıda bulunan kişiler hakkında şikayetçi olduğunu ifade etti.

Şikayetçi olmasına rağmen saldırganların ceza almayacağı savunan Arguç,  “Savcılık sürecinde ceza almayacaklarından eminiz çünkü bizi terörist olarak lanse edip, saldırılarını meşrulaştırma peşindeler. Ama biz sadece öğrenciyiz” ifadelerini kullandı.

'ÜNİVERSİTE YÖNETİMİ SESSİZ KALIYOR'

DTFC öğrencilerince kurulan Komin Meclisleri Üyesi olan Arguç, üniversitedeki genel duruma dair de bilgiler verdi.

 Arguç, “Türkiye gündemi nasıl gelişiyorsa bizim okulda da 2016’dan sonra faşist saldırılar artmış durumda. Ülkü Ocakları, Türk Ocakları ve Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyeleri, okuldaki devrimci, demokrat öğrencilere yönelik sürekli bir saldırı pozisyonu içerisinde. Sosyal medya ağları üzerinden organize oluyorlar, bizi defalarca tehdit ettiler, düzenli saldırılar gerçekleşiyor” dedi.

Üniversite yönetimini ise, bu saldırılar karşısında sessiz kalmakla suçlayan Arguç, “Dekanlık herhangi bir ceza vermiyor, polisler olayı ayırıyor gibi dursa da okula girer girmez bize mevzileniyor. Devrimci kesime müdahale ediliyor ama karşı tarafa bir müdahalede bulunmuyor” diye konuştu.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı