Ankara Kızılay Meydanı'nda saatlerdir süren çatışmalarda çok sayıda kişi polis saldırısından dolayı yaralandı. Kitlenin arasına giren 61 plakalı beyaz Renault Laguna sivil polis aracı Kızılay'da Atatürk Bulvarı'nda insanları ezdi ve Demirtepe tarafına doğru kaçtı. 5 kişi ağır yaralandı.

ETHA'nın Ankara'da yaşananlara ilişkin olarak geçtiği haber şöyle:

Güvenpark’ta oturma eylemi yapmak isteyen kitleye polis yoğun gaz bombası kullanarak saldırdı. Polis portakal gazı, plastik mermi ve ses bombası kullandı.

Kitle başbakanlığın önündeki polis barikatını zorluyor. Halk Güvenpark’ın yanı sıra Meşrutiyet ve Ziya Gökalp Caddeleri ile Konur, Yüksel, Karanfil ve Sakarya Caddelerinde de direniyor.

Polis Karanfil Caddesi'nde çatılardan da kitlenin üzerine gaz bombaları ve plastik mermiyle saldırıyor. Saat 20.30 gibi polis kitlenin kurduğu barikatları yıkarak fiziki temasa geçti . Coplarla da kitlenin arasına girdi. Polis birçok kişiyi darp ederek gözaltına aldı.

Polisin saldırıları sonucu onlarca yaralı var, sedyeler sürekli yaralı taşıyor, yaralıların bir kısmı Konur Sokak'taki Mülkiyeliler Derneği binasında doktor ve tıp öğrencileri tarafından tedavi ediliyor. Yaralılar arasında ESP ve SGD üyeleri de bulunuyor.

Son olarak kitlenin arasına sivil polis dolu bir aracın girmesi sonucu 5 kişi ağır yaralandı. Sivil polisler aracı doğrudan eylemcilerin üzerine sürdü. Yaralıların hayati tehlikesi var. (Fotoğraflar: Sendika.Org)