Ankara Konya yolu civarında gece saatlerinde seçim çalışması yapan Saadet Partililere saldırı düzenlendi.

 Saldırıda 7 kişi yaralandı. Yaralılar arasında bulunan Ankara Milletvekili Adayı Mehmet Fethi Öztürk yoğun bakımda tedaviye alındı.

Milligazete.com.tr’de yer alan habere göre, kendilerine silah çekildiğini belirten Selim Aydın, "Öldüresiye darp edilen bizim arkadaşlar, gözaltına alınıp karakola götürülen bizim arkadaşlar" dedi.

Yaralanan milletvekili adayı Mehmet Fethi Öztürk'ün olduğu ambulansın hareket etmesi de polis tarafından 20 dakika süreyle engellendi.

SAADET PARTİSİ’NDEN İLK AÇIKLAMA

Saadet Partisi Ankara İl Seçim Karargah Başkanı Selim Aydın ise saldırıya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

“Saat 01.30 sularında partide toplantı yapıyorduk. Arkadaşlar bizi aradılar, ‘Anadolu Bulvarı’ndan bize saldırıyorlar’ diye… Bizde şu an ağır yaralı olan Ankara 3. Bölge 3. Sıra adayımız Mehmet Fethi Öztürk beyle olay yerine gittik. Biz oraya gider gitmez ne olduğunu sorduk. MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya ve ekibindekiler, bizim partililerin pankartlarını yırttığı iddiasıyla arkadaşları darp etmişler.

Ancak olayın öncesinde şu oluyor; Bizim arkadaşlar pankartları taşırken bir anda Devlet Bahçeli’nin makam arabası geçiyor. 5 dakika sonra bir grup geliyor. Bizim arkadaşları dövüyorlar. Dövdükten sonra soruyorlar ‘Ne oldu?’ diye. Bizim arkadaşlar da diyor ki ‘Sizin pankartları biz indirmedik.’ MHP’liler ‘Bu yerdeki pankartlar ne?’ diye sorunca, ‘Bizim kendi pankartlarımız’ yanıtı verdik. Daha sonra ‘Yanlışlık oldu kusura bakmayın’ dediler. Polisi aramaya teşebbüs edince elini omzuma atıp ‘Bak kardeşim uzatmayalım yoksa kötü olacak, bununla kalmayacak’ dediler. Bizde olay uzamasın diye arkadaşları götürmeye çalışırken bir anda 25-30 kişi gelip sorgusuz sualsiz yine saldırdı. İnanın sayısını saymakta güçlük çektim. Öyle bir noktaya geldi ki silah çekip arkadaşlarımızın ağızlarına dayadılar.

‘POLİS AMBULANSI ENGELLEDİ’

Polis bizim arkadaşları tutuyor. Öldüresiye darp edilen bizim arkadaşlar, gözaltına alınıp karakola götürülen bizim arkadaşlar. Sağlıkçılar bile diyor ki bu adamın (Mehmet Fethi Öztürk) durumu ağır, hastaneye götürülmesi lazım. Polisler ‘Amirin emri var gönderemeyiz’ diyor. İl Başkanımız Fatih bey gelip ‘Siz ne yapıyorsunuz’ dedikten 20 dakika sonra ambulansın gitmesine izin verildi.”