HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Alp Altınörs 8 Eylül günü, Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturması kapsamında Ankara’daki evinden gözaltına alınarak bir hafta sonra tutuklandı ve 5 aydır cezaevinde.

Altınörs’ün avukatı Kâzım Bayraktar, Tokat Savcılığı’nın dosyayı, yetkisizlik kararı vererek Bitlis Savcılığı’na gönderdiğini, Bitlis Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldığını, orada da yetkisizlik kararı verilerek dosyanın Ankara’ya gönderildiğini söyledi.

Özlem Akarsu Çelik'in Gazete Duvar'da yer alan haberine göre Bayraktar, “Tokat’ta başlayan hukuk garabeti öyle çetrefil bir hale geldi ki, Alp Altınörs’ün tutukluluğunu devam ettirmek için bahane yaratmak amacıyla aralarında top çeviriyorlar” dedi.

‘TAHLİYE ETMEKTEN KORKUYORLAR’

Avukat Bayraktar'ın yorumu şöyle:

“HDP’ye yönelik siyasal tutuklama aslında tutsak alma politikası birçok yerde hukuksal garabeti de beraberinde getiriyor. Alp Altınörs’ün cezaevine atılması için de bir siyasal karar verildiği ortada. 

Belli ki, Tokat Savcısı ve Sulh Ceza Hâkimi bu işi gözü kara şekilde yapabilecekler arasından bizzat seçilmişler. Hukuksal kılıf da Emniyet ile birlikte itirafçı ifadeleri düzenlenerek oluşturulmuş. Bitlis Ağır Ceza Mahkemesi’nin 23 Ocak tarihli tutukluluğunun devamı kararında bir hâkimin muhalefet şerhi var. 

,Örgüt üyeliği suçunu işlediğine dair kuvvetli şüpheyi oluşturacak somut delillerin bulunmaması, sanığın kaçması, delilleri yok etme ve tanıklar üzerinde baskı yapma yönünde somut delil bulunmaması gerekçesiyle tahliyesinden yana görüş bildiriyor hâkim ama oy çokluğuyla tutukluğunun devamı yönünde karar veriliyor. Siyasi müdahale, baskı aynı zamanda Alp Altınörs’ü böyle bir süreçte tahliye etmekten korkar bir hal var yargıda, bu çok açık.”

Haberin tamamı Gazete Duvar'da