Alman tank üreticisi Krauss-Maffei Wegmann, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Tişörtünü tankın egzoz borusunun içine afedersiniz tıkamak suretiyle onu çalışamaz hale getiren imandır" sözlerinin ardından açıklamalarda bulundu.

Alman tank üreticisi Krauss-Maffei Wegmann, ürettikleri tankların egzozuna tişört tıkanmasından etkilenmeyeceğini belirttiği iddia edildi.

Artı49'un haberine göre, Alman Leopar tanklarının üreticisi firma, basın bürosuna gönderilen soruya verdiği yanıtta, ürettikleri tankların egzozuna tişört tıkanmasından etkilenmeyeceğini açıkladı.

Firma, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin de kullandığı Alman Leopar tanklarının üreticisi firma, basın bürosuna gönderilen soruya verdiği yanıtta, ürettikleri tankların egzozuna tişört tıkanması durumunda sürüşlerinin ve diğer fonksiyonlarının etkilenmeyeceğini belirtti.

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında bir tankın, egzozuna “fanila ve tişört sokmak suretiyle” durdurulduğunu savunarak,“Onu çalışmaz hale getiren imandır iman!” açıklamasında bulunmuştu.

Erdoğan, “Tankı yumrukla durduran bir başka millet yoktur. Tankın egzozunun içine fanilasını, tişörtünü sokmak suretiyle onu durduran bir başka zekâ da yoktur. Uçağı, helikopteri yakalamak için hamle yapan bir başka millet yoktur” ifadelerini kullanmıştı.