Almanya’da bir dizi temaslarda bulunmak üzere 4 Şubat günü Berlin’e gelecek olan Türkiye  Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ı protesto etmek için Brandenburg Kapısı’nda kitlesel bir miting düzenleniliyor. “Özgürlük, Eşitlik ve Demokrasi için Erdoğan’ı protesto ediyoruz” sloganıyla düzenlenecek miting, saat 13:00’de yapılacak. Berlin Alevi Toplumu-Cemevi’nin organize ettiği mitinge, Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu, Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu, Almanya Demokratik Güç Birliği de yapılacak  protesto  mitingine destek veriyor.

‘HERKESİ BERLİN’E ÇAĞIRIYORUZ’

Berlin Alevi Toplumu-Cemevi başkanı Ahmet Taner, Erdoğan’ı anti demokratik, yolsuzluk ve ülkeyi şeriata götürdüğü için protesto ettiklerini belirterek, “Biz Almanya’daki Alevi kurumları olarak, Erdoğan’ı iki nedenden dolayı protesto ediyoruz. Birincisi ülkeyi şeriata sürüklüyor. Bundan dolayı biz yıllardır Erdoğan, her geldiğinde protesto etme kararı aldık. ikincisiyse son 17 Aralık’taki yolsuzluk ile açığa çıkan yaklaşımlardır. Bu gösteriyor ki, bu iktidar devleti bitirmiştir. Sistemi çökertirmiştir. Kürtler. Aleviler. Çerkezler, Ermeniler ve bütün kesimler bu   iktidardan rahatsız. Çünkü anti demokratik ve baskıcı bir sistemdir. Bunun protesto edilmesi gerekiyor” diye konuştu.

Miting Tertip Komitesi Üyesi Halit Büyükgöl ise yapacakları protesto mitinginin bütün hazırlıkları tamamlandığını belirterek,” Şu anda Almanya’nın bir çok kentinde otobüsler tutulmuş, o gün Berlin’de olunacak. Eyleme sadece Aleviler, değil, sol örgütler, Kürtler, olmak üzere  birçok kesimden insan katılacak. O gün herkesi Brandenburg Kapısı’nda yapacağımız protesto mitingine çağırıyoruz” dedi.