AleviHaber.Com sitesinin kurucusu ve Genel Yayın Yönetmeni Deniz Çamur demokrathaber.com alan adını bedelsiz olarak Demokrat Haber’e devretti.

Demokrat Haber Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göcekli gelişmeyi şöyle aktardı: “14 Ocak 2011 yılından bu yana çeşitli zorluklarla yayın yapan Demokrat Haber güzel bir destek ve dayanışma ile karşılaştı. Yayına başlarken demokrathaber.com alan adı sahipliydi ancak aktif bir site bulunmuyordu, bu nedenle demokrathaber.net alan adıyla yola çıktık. Site 3 kere erişim engeli ile karşılaşınca alan adımızda küçük değişiklikler yaparak demokrathaber1.net, demokrathaber2.net ve en son demokrathaber.org olarak yola devam ettik. 9. yılımızı doldurduğumuz bugünlerde mail kutumuza AleviHaber.Com sitesinin kurucusu ve Genel Yayın Yönetmeni Deniz Çamur’un mesajı düştü, ‘demokrathaber.com alan adını bedelsiz size devredebilirim, bu domain sizin emeklerinizi temsil ettiği için etik olarak kullanım hakkı sizlere düşer’ diye. Birkaç gün yazıştık ve alan adını üzerimize aldık. Demokrat Haber’e 9. doğum günü hediyesi oldu bu jest. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz.”

AleviHaber.Com sitesinin kurucusu ve Genel Yayın Yönetmeni Deniz Çamur gelişme sonrası sorularımıza şöyle yanıt verdi:

Bize sitenizden bahsedebilir misiniz biraz?

AleviHaber.Com sitesi 2014 yılında yayın hayatına başladı. Kuruluş sürecinde kendisine birincil amaç olarak asimilasyona karşı durmayı koyan sitemiz bu misyonunu yerine getirme yolunda çalışmalarına devam ederken iç asimilasyonun yani Alevi kökenli insanların Alevileri ve Aleviliği klasik İslami eksene çekme uğraşlarının daha büyük tehdit olduğunu gördü. Yayın politikasını bu yönde güçlendirerek Aleviler içerisinde İran destekli misyonerlik çalışması yapan Şiacılar başta olmak üzere, Diyanet’e çalışan maaşlı birey ve çevreleri deşifre eden yayınlar yapmaya başladı.

Alevi Türküleri arşivi, Alevi kurumlarındaki gelişmeler, Alevi toplumunu yakınen ilgilendiren diğer tüm gelişmelere dair bilgi ve haberleri amatör ruh ve özveriyle küçük bir ekiple yayına sunan Alevi Haber sitesinde yayınlanmış bazı içeriklerin kaldırılması yönünde zaman zaman uyarı yazıları da aldık.

Alan adlarıyla özel bir ilginiz bulunuyor muydu?

Alevi Haber sitesi teknik yöneticileri olarak aynı zamanda web alanında çalışıyoruz, kendimize yakın gördüğümüz alan adlarını alan adı tüccarlarının eline düşmemesi için boşa düşme potasına girdiğinde kaydederek sahibi olması gerektiğine inandığımız kişilere veriyoruz.

Şu ana kadar arapgirhaber.com, eylemaktas.com, cevdetbagca.com ve demokrathaber.com alan adlarını kaydedip ticari bir hesap yapmaksızın doğal sahiplerine devrettik.

2019 yılı ortalarında demokrathaber.com alan adının da düşme potasına girdiğini görüp kaydettik ve dost olarak gördüğümüz Demokrat Haber’e bedelsiz devrettik.

Deniz Güneş / Demokrat Haber