ANF/BERLİN - Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF), YEK-KOM öncülüğünde başlatılan ve 15 Ekim'de Almanya Federal Meclis'te görüşülecek olan "Kürt Kimliği Tanınsın" kampanyasına destek verdiğini açıkladı. AABF, Kürtlerin taleplerinin tanınmasının Almanya'nın çoğulcu yapısı için önemli bir adım olacağına dikkat çekti.

 

Almanya'da 1-15 Eylül 2011 tarihleri arasında "Kürt kimliği tanınsın" kampanyasında toplanan 50 binden fazla imza Federal Meclis'in Dilekçe Komisyonu'na kabul edilmişti. Komisyon ise kampanyada Kürtlerin dile getirdiği talepler için 15 Ekim'de özel oturum yapılmasına karar vermişti. Kampanyaya öncülük eden Almanya Kürt Dernekleri Federasyonu (YEK-KOM)'un oturum için çalışmaları sürerken, Kürtlerin taleplerine destek veren kuruluşların sayısı da artıyor.

 

İlk başta 40 kuruluşun başlattığı kampanyaya destek veren farklı görüşlerden ve değişik sivil toplum kuruluşun sayısı 106'ya ulaşırken, son olarak Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF) kampanyada Kürtlerin dile getirdiği taleplere destek verdiğini bildirdi. Almanya'da önde gelen Alevi kuruluşlarından AABF, YEK-KOM'a gönderdiği destek mektubunda kampanyanın önemine dikkat çekti.

 

AABF Genel Sekreteri Ali Doğan adına gönderilen mektupta "Almanya'da Kürt kimliği tanınsın' adı altında başlattığınız kampanya Almanya'nın çoğulcu yapısı için de önemli bir adım ve size çalışmalarınızda başarılar diliyor, taleplerinize destek verdiğimizi belirtiyoruz" denildi.

 

15 Ekim'de mecliste yapılacak oturuma ise hükümet partileri CDU/CSU ve FDP'nin yanı sıra mecliste grubu bulunan SPD, Yeşiller ve Sol Partili milletvekillerin katılması bekleniyor. Meclisin televizyon kanalında canlı olarak yayınlanacak oturum, YEK-KOM temsilcisinin yapacağı açılış konuşmasıyla başlayacak. Oturumda Merkel'in başbakanlığındaki kabineden de 4 bakanın hazır olması bekleniyor.