AKP’de yönetici ve milletvekillerinin, Twitter’da takma isimlerle oluşturulan ‘trol’ hesaplara dava açacağı belirtildi. 

Hürriyet’ten Nuray Babacan’ın haberine göre, AKP’de referandum sürecinde ve partinin yeniden düzenlenmesi çalışmalarının yoğunlaştığı olağanüstü kongre döneminde sosyal medyada, özellikle de Twitter’da takma isimlerle oluşturan hesaplar bakan, parti yöneticisi ve bazı milletvekillerini hedef aldı.

Aralarında AKP Genel Başkan Yardımcıları Hayati Yazıcı ve Mustafa Ataş, milletvekilleri Adnan Boynukara ve Nurettin Yaşar’ın da bulunduğu 30 kişi, AKP’ye yakın olduğu iddia edilen bu hesaplara dava açma kararı aldı.

"KİM BUNLAR, BULUN ONLARI"

Vekiller, bu hesapları yöneten kişilerin kendi aralarında oluşturduğu doğrudan mesajlaşma (DM) kayıtlarını isteyecek.

Trol hesaplardan ‘Davutoğlu ekibi’, ‘FETÖ’cü’ ve ‘Malatyalılar grubu’ gibi nitelendirmeler yapıldığını ve hakaret edildiğini belirten vekiller, konuyu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’a da taşıdı.

Yıldırım’ın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan bu hesapların kapatılması konusunda gerekeni yapmasını istediği belirtildi. Bu süreçte bir hesabın kapatıldığı, ancak hemen farklı isimle yeni hesap açılarak suçlamalara devam edildiği dile getirildi.

Erdoğan’ın da kendisine bazı isimler veren milletvekillerine, “Kim bunlar, ben tanımam bile, kimin adına iş yapıyorlar, bulun bunları” dediği öne sürüldü.