AKP Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu'nun Meclis'ten yaptığı “Emir erlerim” paylaşımına yönelik tepkiler sürerken, fotoğraftaki danışmanlardan Semih Bostanoğlu dikkat çekici bir iddiada bulundu.

Bostanoğlu, "Diğer milletvekilleri danışmanlarının maaşlarından pay alırken, Kenan abim giydiğimiz kıyafetimize kadar her şeyimizle kendisi ilgileniyor. Meclis'te bizden ayrı oturduğunu gören bir tane danışman varsa çıksın konuşsun" dedi. Bostanoğlu daha sonra bu paylaşımından dolayı "Vahim bir hataya sebep oldum" diyerek danışmanlık görevinden ayrıldığını duyurdu.

Daha önce 'senatör' sıfatıyla bastırdığı kartvizitlerle tartışma yaratan Sofuoğlu, önceki gün de TBMM’deki odasında ayaklarını masaya uzatarak çektirdiği fotoğrafı “Emir erlerim” notuyla paylaşmıştı. Sofuoğlu gelen tepkiler üzerine paylaşımı kaldırmış, daha sonra da "Siyasete biraz espri katmak amacıyla yapmış olduğum paylaşım kastının ötesinde anlamlara taşınmıştır" açıklamasında bulunmuştu.

"DİĞER MİLLETVEKİLLERİ DANIŞMANLARININ MAAŞLARINDAN PAY ALIYOR"

Sofuoğlu'nun danışmanı Semih Bostanoğlu kişisel Facebook hesabı üzerinden konuyla ilgili olarak bir paylaşımda bulundu. Bostanoğlu şunları söyledi:

"Meclis'teki milletvekillerinin danışmanlara yaptıkları muameleleri gördük. 600 milletvekili içinden iddia ediyorum Kenan abim kadar danışmanlarına değer veren, yediği içtiği ayrı gitmeyen, aynı odada kalan bir milletvekili yoktur. Diğer milletvekileri danışmanlarının maaşlarından pay alırken, Kenan abim giydiğimiz kıyafetimize kadar her şeyimizle kendisi ilgileniyor. Meclis'te bizden ayrı oturduğunu gören bir tane danışman varsa çıksın konuşsun. Milletvekillerinin arasında değil, danışmanların arasında oturur, sırf bizler için. Bu arada o şakayı biz isteyerek bu hataya düşürdük onu."