AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, parti tüzüğünde dokuz maddelik bir değişikliğe gidileceğini açıkladı.

Bu düzenlemede en dikkat çekici nokta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sık sık kullandığı ve ‘Rabia’ ismi verilen ‘tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet’ ibaresinin de tüzüğe eklenmesi.

ÜÇ DÖNEM ESNETİLECEK, GENEL BAŞKAN VEKİLLİĞİ GELECEK 

Parti genel merkezinde, yarınki kongreye sunulacak tüzük değişiklik teklifine ilişkin açıklamalar yapan Yazıcı, daha önce de basına yansıdığı gibi, partiye genel başkan vekilliği getirileceğini açıkladı.
Bir diğer değişiklik de üyelerin en fazla üç dönem milletvekilliği yapabilmesi kuralının esnetilmesiyle ilgili kararın Merkez Karar Yürütme Kurulu’na (MKYK) verilmesi olacak.

RABİA TÜZÜĞE GİRİYOR 

Yazıcı, Erdoğan’ın yeniden genel başkan olacağı partinin tüzüğünün 4’üncü maddesine ‘Rabia’ olarak bilinen ‘tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet’ ibaresinin ekleneceğini söyledi.

Yazıcı, gazetecilerin sorusu üzerine,  “Elbette bu, Rabia’yı temsil ediyor. Partiyle ve siyasetimizle ilgili gündem konusu olan her yerde bunlar hep dile getiriliyor. Bunu bu defa tüzüğe ekledik, bunu da Rabia olarak ifade ediyoruz” dedi.